9 Ocak 2010 Cumartesi

Akşamları Ne Yapıyorsunuz?

Dümdüz bir soru size: Akşamları evde ne yapıyorsunuz? Evet, koltuğa uzanıp, yerli dizilere takılıyorum, mafya filmlerine, bazen de belgesellere takılıyorum, bol bol haber seyrediyorum. Aferin çok iyi bir şey yapıyormuşçasına hepsini de sıralamışsınız. Televizyon başında geçirilen zamana çok üzülüyorum. Değerli akşamlarda koltukta beyin öldürmekten başka bir şey değil. Kim bilir kaç beyin hücresini köreltiyorsunuz.



Aaa... arkadaş çok çabuk çökmüşsün sen hiç böyle değildin? Yaşlanmışsınız diye; ben söylemiyorum etrafınızdakiler konuşuyor.

Peki, ne yapmalı: Yapacak o kadar çok şey var ki. Konuşurken de şu "şey" kelimesini de kullanıyoruz ya sevmiyorum bu kelimeyi kullananların kelime hazinelerinin eksik olduğuna inanıyorum.

İşte,gördünüz mü yapacak bir iş çıktı. .Ne mi? Kitap okumak, okuduğunuz kitaplar ile ilgili çocuğunuzla münakaşasını yapabilirsiniz.

Bir gün kızımla beraber kitapçıya gittik en çok sevdiği kitabı bulmuştu."Henry porter" aslında kendi edebi sertlerimiz varken bu kitabı okumasını istememiştim ama babam şöyle derdi bize" oku da bok oku derdi yeter ki oku kızım derdi bu nu unutamadığım için okusun da dedim ne okursa okusun ha... Nerede kaldık televizyonlu akşamlarda...

Eşinizle oturup tanıştığınız, evlendiğiniz günleri konuşun, çocuğunuzun doğumundan konuşun, çıkıp deniz kenarını gezin. Gezecek yer yok demeyin çıkın uzun uzun gezin. İlla paranızın olması gerekmez el ele tutuşarak gezin korkmayın gezerken eşinin elini tuttuğunu kaynananız görmez karanlık ya ondan...

Yeter ki televizyonun başından kalkın burada "etraf org" portalına teşekkür ederim beni bu gidişle şairde yapa, yazar da işte televizyonun başından kalkmak içinde bir neden açın "etraf'ı hem okuyun hem de dağıtın " varsın Mehmet Ali Birant konuşadursun bir taraftan...


Hamsi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.