9 Ocak 2010 Cumartesi

Sizce Hayat Ne Demek?





Hayat acısıyla, tatlısıyla, sıkıntısıyla, zorluğuyla, kısacası iyi yada kötü yanlarıyla, bir ömür demektir. Hayat benim için çok şey demektir. Öncelikle anlamsız yaşıyorsan anlamını bulmaktır. Neden anlamsız geldiğini sorgulamaktır, araştırmaktır. Böyle düşünmeye iten nedenleri bulmaktır. Sorunun kendinden mi, bulunduğun ortamdan mı yoksa toplumdan mı kaynaklandığını bulmaktır. Hayat aynı zamanda çalışmaktır, öğrenmektir.

Kendinden farklı insanlarla tanışıp, kimi zaman kendinizi o insanlarla kıyaslamak, kimi zaman da kendinizi o insanların yerine koyabilmektir. Eksik yanların varsa onları görmektir. Tamamlayıcı, güzel yanların varsa bunları bilerek daha da geliştirmeye çalışmaktır. Problemleri tespit etmektir. Bu problemlere çözüm aramaktır. Çözemediğin durumlarda başkalarından yardım istemeyi bilmektir. Hayat paylaşmaktır. Hayat eğlenebilmektir. Hayat hıçkıra hıçkıra ağlayabilmektir. Hayat, verilen nasihatleri anlayıp uygulayabilmektir. Hayat, yağmur yağarken üşüyeceğini bile bile pencereyi açıp yağmuru izlemektir. Hayat özlemektir. Hayat sabretmeyi bilmektir.


Peki, hayat sizce nedir?




Habibe TURAÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.