23 Haziran 2012 Cumartesi

MP3 Dosyalarını Nasıl WAV Yapabilirim?

Soru: elimdeki bir MP3 dosyasını tekrar WAV haline nasıl dönüştürebilirim?
Cevap: Eğer MP3 çalmak için WINAMP kullanıyorsanız (ki pek çok bilgisayar kullanıcısının MP3 çalar olarak tercihi WINAMP'tan yanadır) bunu çok basit bir şekilde başarabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
1. WINAMP uygulamasını çalıştırın.
2. WAV haline döndürmek istediğiniz MP3 dosyasını açın.
3. CTRL + P tuşlarına basın, WINAMP seçenekler diyalog kutusu ekrana gelecektir.
4. Sol taraftaki listeden OUTPUT üzerine tıklayın.
5. Sağ taraftaki listeden "NULLSOFT DISK WRITER" seçeneğinin üzerine çift tıklayın.
6. MP3 dosyasının WAV haline dönüştürüldüğünden kaydedileceği klasörü seçin.
7. OK düğmesine basın ve klasör seçim diyalog kutusunu kapatın.
8. "NULLSOFT DISK WRITER" seçeneğinin üzerine bir kere tıklayın, seçili hale gelsin.
9. CLOSE düğmesine basın ve WINAMP seçenekler diyalog kutusunu kapatın.
10. X tuşuna basın, şarkı çalmaya başlayacaktır. Ancak OUTPUT seçeneğini "NULLSOFT DISK WRITER" yaptığımız için hoparlörlerden ses gelmeyecek, bunun yerine MP3 dosyası masaüstünde bir WAS dosyasına kaydedilecektir, bu işlem oldukça hızlıdır.
İşte bu kadar. Artık bu WAV dosyası ile istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz bir nokta var, o da şu: bu kayıt işlemi bittikten sonra tekrar WINAMP seçenekler bölümüne gelin ve OUTPUT bölümünde bu sefer "NULLSOFT WAVE OUT" seçeneğini aktif hale getirin. Aksi takdirde çalmak istediğiniz her MP3 dosyası sabit diske kaydedilmek istenecektir. Dosya kaydetmek istediğinizde tekrar bu ayarı yapabilirsiniz nasıl olsa...

1 yorum:

  1. bununda çok kolay bir çözümü var kısa yolu var mesela mp3 olan uzantıyı sağ tıklayıp ad değiştire basıp uzantısını wav olarak değişmeniz yeterlidir:) bu tip konularda en basit çözümü budur:)

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.