24 Şubat 2014 Pazartesi

Beyaz Kedi Resimleri

Beyaz Kedi Resimleri




1 yorum:

  1. Kan testiyle erken Alzheimer teşhisi

    Uzmanlara göre, kandaki 10 yağ türünün ölçümü ile Alzheimer hastalığının üç yıl içinde ortaya çıkıp çıkmayacağı yüzde 90 kesinlikte anlaşılabiliyor. Nature Medicine dergisinde yayımlanan bulguların şimdi daha geniş kapsamlı deneylerle doğrulanması gerekiyor ama uzmanlar böyle bir tahlilin Alzheimer tedavisinde gerçek bir ilerleme sağlayacağını söylüyorlar. Dünyada 44 milyon insanda bunama vakası var, sayının 2050’de üçe katlanacağı tahmin ediliyor.
    Beş yıl süren araştırmada 70 yaşın üzerindeki 525 kişiden alınan kan örnekleri tahlil edildi. Kanları tahlil edilenlerden Alzheimer’a yakalanmış veya hafif bunama durumundaki 53 kişinin kan örnekleri ile zihinsel yetilerini tam olarak koruyor görünen 53 kişinin sonuçları karşılaştırıldı. İki grubun kan örnekleri arasında 10 çeşit lipid ya da yağ tipinin düzeyindeki farklılıklar dikkat çekti. Araştırmacılar diğer kan örneklerini incelediğinde, kandaki 10 çeşit yağ düzeyindeki farkın, gelecek üç yılda kimlerin zihinsel gerileme göstereceği konusunda ipucu verebileceğini gördü. Georgetown Üniversitesi’nden Prof. Howard Federoff, BBC ’ye yaptığı açıklamada “Bunu klinik denemelerde kullanmadan önce, daha çok sayıda insan üzerinde denememiz gerekiyor” dedi. Şu ana kadar bilinen nokta, bunamanın üç yıl önceden anlaşılabileceği. Ancak uzmanlar hastalığın daha da erken teşhisinin mümkün olup olmadığı üzerinde çalışıyor.

    (BBC)

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.