9 Ocak 2010 Cumartesi

Elma Yemenin Faydaları

Kadınların toplantı günleri olur, bilirsiniz. Ben de yine böyle toplantılardan birine katılmıştım. Toplantıya gitmeden önce itina ile hazırlık yapılır. Tüm yük ev sahibine aittir. Katılanlar ise kendi giyim ve kuşamlarına dikkat ederler. Ben makyaj yapmaktan hoşlanmam ama yapana, yakışanına da hayranlık duyarım. Kendim için sadece cilt temizliği güzellik adına yeterli oluyor diye düşünürüm.

Yine bir toplantıya gitmek için hazırlandım. Ev sahibesi bizleri güler yüzle karşılayarak içeriye buyur etti. Bu toplantılarımızın özünde bilgi alışverişi yatar. Bir işi benden daha iyi yapanı varsa onu nasıl yaptığını öğrenmek isterim. Ya da ben herkesin zorlandığı bir işi kolay yapıyorsam da bunu arkadaşlarıma öğretmekten keyif duyarım. Hayatın anlamı paylaşım değil midir? Bu arada yenilen pasta, börekten söz etmek istemiyorum. Diyet yapıyorsanız bile o gün o diyeti bozmamak için umutsuzca direnişler bile fayda etmez. Teslim anı yakındır. Sonra da orada yediklerini eritmek için eve yürüyerek gitmeyi göze alırsın.
Son katıldığım bir arkadaş toplantısına yeni bir arkadaş katılmıştı. Çok dikkatini çekmiş ve bana dönerek "cildinizin güzelliğini ve aydınlığını neye borçlusunuz?" dedi. Bu soruya kadar cildimi bu kadar güzel gösteren sebep nedir hiç düşünmemiştim ama cildimiz güzelliği ile dikkat çektiğimin farkındaydım. Ben bu güzelliği her gün aynı saatte yediğim elmaya borçlu olduğumu düşünüyorum. Bu düşüncemi soruyu soran, yeni arkadaşımla da paylaştım. Bu arada elmanın sadece cilt güzelliğine değil de birçok şeye iyi geldiğini öğrendim.
Elma, kan şekerine iyi geliyor, dengede tutuyor, düzenli yendiğinde kanser oluşumuna bile izin vermiyor. Kandaki pıhtılaşmaya da birebir,kendimi zinde hissettiriyor, kolesterolümü düşürüyor, suyu da kabızlığı gideriyor. Kısacası her derde deva gibi. Günde bir elma yerdim ama sanırım günlük tükettiğim elma sayısını artıracağım.

Gökten üç elma düşmüş, biri kahvaltıya, biri öğle yemeğine, biri de akşam yemeğine.

Ayşe Manavuşak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.