27 Aralık 2010 Pazartesi

Bisküvili Pasta

Malzemelerimiz:

Bir litre süt
Göz kararı şeker
Eti kakaolu bisküvi

Bitter çikolata (10'lu)
4 kaşık un
Normal bisküvi
Kaşığın ucu ile yağ
Üzeri için
Hindistan cevizi
Ufalanmış kakaolu bisküvi



Yapılışı:

Bir tencereye bir litre sütü dökün ardından göz kararı şekerinizi koyun bitter çikolatanızı ve dört kaşık unu ilave edin. Karıştırın unlar içinde eriyene kadar ve ocağın altını yakın. Kaşığın ucuyla tereyağı koyun. Katılaşana kadar karıştırarak devam edin karıştırmayı katılaştıysa eğer 5-10 dk daha karıştırın sonra ocağı kapatın.

Ve bor cama işlemden önce ufaladığımız kakaolu bisküviyi serpin. Normal bisküviyi sırayla dizin üzerine tenceredeki karışımımızı kepçe ile dökün. Kakaolu bisküvimizi dizin ama hepsini harcamayın şimdiden ve üstüne tenceredeki karışımızı kepçe ile gezdirin. Sonra normal bisküviyi yerleştiriyoruz sırasıyla ve üzerine yaptığımız karışımı döküyoruz ve üzerini ufaladığımız kakaolu bisküviyi serpiyoruz. İşlem bitince Hindistan cevizi serpip dolapta bekletin ve servisimize hazırdır.
Afiyet olsun.

27 Aralık 2010

Özlem Üstündağ

1 yorum:

  1. Farklı olma hakkımızı yitirdiğimizde,
    özgür olma imtiyazımızı kaybederiz.

    Charles Evans Hughes

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.