20 Mayıs 2011 Cuma

Piramitlerin Çözülemeyen Sırları


Hayatta ilk görmek istediğim yerlerin başında Mısır Piramitleri geliyor. Ne zaman bir yerde fotoğrafını görsem hayran hayran seyre dalıyorum. Sırrını çözmeye çalışanların ölmeleri benim için piramitleri daha çekici hale getiriyor. Ben içine girmeye cesaret edemem ama dışından da olsa görmeyi çok isterim.
 1-Büyük Piramidin açıları, Nil'in delta yöresini iki eşit parçaya bölerler.
2-Gize'deki üç piramit aralarında bir Pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5'dir.
3-Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce km uzaktadır. Bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.
4-Piramit kimin adına yapıldıysa, onun mumyasının bulunduğu odaya, yılda iki kez güneş girmektedir. Doğduğu gün ve tahta geçtiği gün.
5-Büyük Piramidin taban yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi:3,14 sayısı elde edilir.
6-Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
7-Büyük Piramidin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.
8-Büyük Piramit, dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiştir.
9-Piramitlerin içinde, ultrasound radar, sonar gibi cihazlar çalışmaktadır.
10-Kirletilmiş su birkaç gün piramidin içinde bekletilirse, kirden arınmış olur.



11-Süt, birkaç gün süreyle bozulmadan kalır ve sonunda yoğurt olur.
12-Bitkiler, piramidin içinde daha çabuk büyürler.
13-Piramit içine bırakılan su, 5 hafta süre ile bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
14-Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar piramitlerin içinde daha çabuk iyileşme gösterir.
15-Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku neşretmeden piramit içinde mumyalaşır.
16-Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alıyor.
17-Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir.
18-Piramidi çeviren tas levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgelerin taş levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.
19-Büyük Piramit'le dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir ve kuzey kutbuyla dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.
20-Piramidin yüksekliğiyle, çevresi arasındaki oran, bir dairenin yarıçapıyla çevresi arasındaki oranın dengidir. Dörtkenarlar dünyanın en büyük ve çarpıcı üçgenleridir.
21-Gizde'den geçen boylam, dünyanin denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca, kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup, bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktasını oluşturur.
22-Büyük piramidin tepesi Kuzey kutbunu, çevresi ekvatorun uzunluğunu temsil eder ve iki uzunluk aynı mikyasa uygunluk gösterir.
23-Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğuna hakkında bir bilgi yoktur. Araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı yerde birkaç tur attılar fakat içlerini göremediler.
24-Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
25-Kahire'de bulunan Keops Piramidi, her biri 12 ton ağırlığında olan iki buçuk milyon adet taş bloktan oluşmuştur. Bugün, günde on blok yerleştirilmesi halinde, yapımının 664 yıl sürer.
26-Büyük piramidin üstünden geçen meridyen, karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya bölmektedir.

Benim gibi sırrı merak edenlerin sayısının çok olduğuna inanıyorum. Sanki özel bir sebeple korunuyor gibi insanı düşünceden düşünceye salıyor.

20 Mayıs 2011

Hanımeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.