2 Temmuz 2011 Cumartesi

Telafisi Olmayan Şeylerin İzahı Gereksizdir

Bir kalbi kırdıktan sonra özür dilemek fayda sağlamaz. Çünkü telafisi olmayan şeylerin, izahı gereksizdir...

Victor Hugo
Kimse benden özür dilemesin çünkü affeden yanım göçük altında, ben kimseden özür dilemem çünkü buna ihtiyaç doğuracak hareketlerden uzak durmaya özen gösteririm.



Konuya Victor Hugo'nun bir sözü ile girip yaptığım için özür dilerim. Bu özür dilerim kelimesine takmış durumdayım. Her şeyi istediğin gibi yaşayacaksın, olması gerekenleri bir kenara atacaksın, bencilliğin tavan yapmış olacak ve ortaya çıkan sonuçlar karşı tarafı rahatsız edip sana karşı tavır aldığında rahatsız olup özür dileyerek her şeyi unutmasını isteyeceksin. Böyle bir dünya varsa bana da haber verin ben orada yaşamak istiyorum.

Kimse kendisine yapılanı bağışlamaz ama bunu saklamayı tercih eder. Belki affetmek en büyük erdem diye düşünenler mutlaka olacak ama bunu söylemeden önce kendi iç dünyalarına yolculuk etsinler acaba kaç tane affetmedikleri olaya denk gelecekler.

Can kırıkları cam kırığına benzemez, camı süpürür atarsın ama kırılan yüreği söküp çıkaramazsın. Can kırıklıklarını içimden attım diyen lütfen kendine biraz dürüst davransın. İtirafhane olsa dökülse bir bir kırıklar telafisi yok ama gönül alması da mı yok?



Victor Hugo, Fransız şair, yazar, devlet adamıdır. Ömrü biraz daha uzun olsaydı kim bilir daha ne eserler bırakırdı. Kendisinin en sevdiğim sözlerinden biri de;
Kapına geldim ve ben olmaktan vazgeçtim. Sen ‘kim o’ de yeter ki: Çünkü kim olmamı istiyorsan o olmaya geldim…

Victor Hugo

Budur. "Ben" olmaktan geçemeyenler ne yola çıksınlar ne de başkasının yola çıkmasına sebep olsunlar. Yürek işleri ince işlerdir, herkesin harcı değildir.  Sana bakan gözlerin ışığını söndürüyorsan o ışığı hiç yakma çünkü o ışık söndüğünde sen de yürekten düşerek sönersin.

Efsane Etrafoğullarına ithaftır.

02 Temmuz 2011

Paraf

2 yorum:

  1. İç Sıkıntılı Bir Hava ör(üyor)tüyor tüm bu(mut)lutları
    ve (d)indiriyor aşk s/açan yıldızları
    Hiç birşey fark edilmiyor d/erken /
    Yıldızlar Gö/zlerin (s)oluveriyor /Gözlerin ise ayrilik..

    Mustafa Uçmak

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.