16 Mart 2013 Cumartesi

Yağ Yakan Besinler

Sevgili Etraf dostları bildiğiniz gibi son yılların en büyük sağlık problemlerinin başında aşırı yağlanma geliyor. Yağlanmayı önlemek için en başta dedelerimizin, ebelerimizin yaptığı gibi doğal beslenmeye önem vermek, hazır yiyeceklerden (fast food) kaçınmak gerekiyor.



Son yıllarda her yerde satılmaya başlanan çarşaf çarşaf reklamları yapılan yağ yakma hapları, zayıflama hapları ve buna benzer bir sürü ürünün sağlığa yararı olmadığı gibi zararları da tespit edilmiştir. Bu uyduruk ilaçlar yerine, doğal bitkilerle bu işi çözebilirsiniz.

Bu besinler yağ düşmanı;

Yeşil çay: İçerdiği epigallocatechin (KMPS), beyin ve sinir sistemi için güçlü bir uyarıcıdır ve daha fazla kalori yakmaya yardımcı olur. Siyah çaydan 10 kat daha fazla KMPS içerir.

Kırmızı çay: Zayıflamak isteyenler için yeşil çaydan sonra ikinci sırada yer alır.

Tarçın: İçerdiği şeker nedeniyle tatlıya olan isteği azaltır. Sindirime
yardımcıdır.

Kahve: Kafein kalp atışınızı hızlandırır ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur.

Kepekli tahıllar: Müthiş bir lif kaynağı olduğu için; orta düzeyde insülin salarak iştahı bastırır, vücudun yağ depolamasını engeller.

Biber: İçindeki kapsaisin maddesi vücudun savunma mekanizmasını devreye sokar. Endorfin hormonu salgılılar, bu da mutluluk hissi uyandırır.

Tavuk eti: Sindirilirken tüm diğer yağsız etlerden çok daha fazla kalori harcatır.

Kuru bakliyat: Yorgunluğa karşı mücadele edenler için mükemmel yiyeceklerdir. Bitkisel protein bakımından zengindir. Pişirmeden bir gece önce ıslatınız.

Ton balığı: İçerdiği Omega-3, "açlık hormonu" veya leptin seviyesinin azaltılmasına yardımcı olur.

Ananas: Sindirimi kolaylaştırır. Tercih sizin taze ve ince kıyılmış olarak yiyebilirsiniz.

1 yorum:

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.