6 Ocak 2010 Çarşamba

Malatya (Konak Kasabası) Siyah Üzüm Ve Faydaları



kuruuzum

Malatya'nın Konak Kasabasında yetiştirilen siyah üzümün birçok faydaları olduğunu biliyor muydunuz?

Siyah Üzüm kabuğu ve çekirdeği üzerinde yapılan araştırmalarda, önemli bulgular elde edilmiştir. Kabuk ve çekirdeklerde, birçok güçlü antioksidantlar bulunmaktadır. Bunların çoğu, flavonoid ve flavonoid olmayan fenolik bileşiklerdendir (Catechin, resveratrol ve bolca proanthocyanidin gibi). Tüm bu özelliklerden dolayı, siyah üzüm ve çekirdeklerinden elde edilen "Üzüm çekirdeği Extraktı", beslenme amaçlı ürünlerde, hap ve ilaçlarda ve çeşitli içeceklerde kullanılmaya başlanmıştır. Yapılan araştırmalara göre:

• Kandaki LDL oksidasyonunu önleyerek kötü kolesterol oluşumunu önler ve koroner kalp hastalıkları riskini azaltır.
• Londra Kanser Araştırma Enstitüsü'ne göre, göğüs kanseri için uygulanan radyasyon tedavisi sonrası oluşan doku-yara izlerini azaltır.
• Ciltteki yaşlılık lekelerini ve kahverengi lekeleri azaltır.
• Bifidobacterium adlı iyi bakterilerin gelişimi nedeni ile sindirim sistemi sağlığını korur.

Özellikle sabahları aç karnına çekirdeği ile beraber yenilmesi tavsiye edilir. Kansızlığa birebir olup zihni açık tutar bizzat kendim faydalanıyorum sizlerinde bu nimetten faydalanmanızı tavsiye ederim.



Musa Polat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.