8 Ocak 2010 Cuma

Yağmurun Altındaki Yaşlı Amca



Yağmurlu ve soğuk bir İstanbul dönüşüydü. Sevdiklerimle vedalaşmanın burukluğunu yaşıyordum Kadıköy otobüs durağında. Otobüsün gelme saatini doldururken bir bey tekerlekli sandalyeye mahkum yaşlı bir amcayı getirdi. Gişedeki gence tembihte bulunuyordu.



Amcayı gelecek olan Sakarya otobüsüne bindir şoföre tembih et yardım etsinler, onlar da Sakarya'dan, amcayı Sakarya'nın ilçesi olan Hendek otobüsüne bindirsinler dedi ve amcayı bırakıp gitti...

Yaşlı amcaya baktığımda içim titredi. Üzerinde incecik pijama dizlerine örtülen ince bir örtü, gözlerinde bomboş bakışlar vardı sadece. "Amca seni Hendekten kim alacak?" dedim. Yüzüme bomboş baktı bir şeyler mırıldandı konuşmasından hiç bir şey anlaşılmıyordu.

Az sonra otobüs geldi boş yer olmadığını amcayı alamayacaklarını, bir sonraki otobüste sandalyesine yer açılacağını söylediler. Ayrılmış yerime oturduğumda vicdanımdaki rahatsızlık kahretti beni, yaşlı amcaya yardım edememenin çaresizliğini yaşıyor gözyaşlarıma hakim olamıyordum. İlk kez otobüsün içinde hıçkırarak kimseden utanıp, çekinmeden ağlıyordum. Hem niye utanılır ki gözyaşlarından insanın en saf hali değil midir su gibi akan gözyaşları. O yaşlı insanı o halde bırakan yakınları utansın sahip çıkmayan yetkili kurumlar utansın.

Adressiz bir paket muamelesi gören oradan oraya yollanan, yağmurun ve soğuğun altında bekletilen amca, kim bilir şimdi nerede, kim bilir?

Dilerim tüm kimsesiz yaşlı ve çocuklar sıcak bir çatı altında barınırlar. Yardım sevenlerin elleri tümüne ulaşması tek isteğim.

O yağmurun altında yaşlı amcayı otobüse bindirmek için bekleyen gençten de Allah razı olsun.


Ezgi

1 yorum:

  1. Güzel gençler doğanın rastlantı sonucu yaratılmasıdır, güzel yaşlılar yaşlanmasını bilen sanat eserleridir.

    (Walter Wincher)

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.