10 Şubat 2011 Perşembe

Ciğerlerinize Dolan Suyu Hissettiniz Mi?

aa
Önce benim yorumum, ardından film detayı aşağıda.
Bugün Sanctum filmine gittim. Aslında eyvah eyvah'a gidecektim ancak yer yokmuş. Ben de henüz adını yeni duyduğum bu filme gittim. Film 3 boyutlu. Adını ezberlemek zor ancak film unutulmaz.


aa

Film 3 boyutluydu ve şu ana kadar yaşadığım gördüğüm en iyi 3 boyut vardı. Çok iyi kullanılmıştı. Diğer filmlerde hep gözlük çıkarıp izlerdim gereksizdi 3D. Ancak bu filmde 3d size suyun altında olmayı o atmosferi yaşatabiliyor.

aa

Film heyecanlı, gerilimi yüksek, kimi zaman duygusal bir filmdi. Özellikle son sahnelerinde ağlayan bir çok kişi gördüm. Filmi adeta yaşamıştık. Nefes alamama sahnelerinde resmen benim de nefes alamadığım oldu. Kısacası kesinlikle tavsiye ederim.

Yalnızca aydınlatma hataları biraz var. O da gerçek mağaralarda çekimler gerçekleştiği için yansıma yönünden hoşgörülebilir bir hata. Filmin en güzel özelliğinden bahsetmeden geçemeyeceğim.

Film gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Kimi zaman umutsuzluğu kimi zaman o gerilimi kimi zamansa o anda yaşanan hüzünlü duyguyu. Sevdiklerini kaybetme duygusunu. Ölüm duygusunu.

Son yorumum: Bu filmi izledikten sonra denizden, mağaralardan, dağların altından geçmekten korkabilirsiniz.

Fragman

aa

Sanctum'da dünyanın en güzel ve ulaşılması en güç mağara sistemlerinde keşif gezisi yapan bir sualtı mağara ekibinin öyküsü anlatılıyor. Bir tropik fırtına, sualtı ekibini yeraltı mağaralarının derinliklerine sürükleyince macerada başlamış oluyor. Filmde Richard Roxburgh(Moulin Rouge, Görevimiz Tehlike), Rhys Wakefield(Broken Hill), Ioan Gruffedd(Fantastik Dörtlü), Alice Parkinson( X-Men: Wolverine) oynuyor. Yönetmenliği ise Alister Grierson yapıyor.


Yapım:
2010 ~ ABD, Avustralya
Tür:
3 Boyutlu, Aksiyon, Dram, Gerilim, Gizem, Macera
Yönetmen:
Alister Grierson
Oyuncular:
Richard Roxburgh, Alice Parkinson, Christopher Baker, Allison Cratchley, Dan Wyllie, Rhys Wakefield, Andrew Hansen, Cramer Cain, John Garvin, Nea Diap, Nicole Downs, Sean Dennehy

aa

Senaryo:
John Garvin, Andrew Wight
Yapımcı:
James Cameron, Brett Popplewell, Ben Browning, Andrew Wight, Ryan Kavanaugh, Aaron Ryder, Peter Rawlinson, Michael Maher
Görüntü Yönetmeni:
Jules O\'loughlin, Jules O'loughlin
Müzik:
David Hirschfelder, Paul Clark
Filmin Websitesi

Süre:
1 saat 49 dk
Gösterim Tarihi:
04 Şubat 2011 (Türkiye)

Oğuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.