26 Nisan 2011 Salı

Sağlıklı Bir Ruh Haline Sahip Olmak İçin

İngiltere’de 400’den fazla bilim insanı araştırmaları sonunda ‘günde beş basit şey’ yapıldığında insanların daha sağlıklı bir ruh haline sahip olduklarını bulmuş.
Günde beş basit şey...

1. Her gün insanlarla iletişim halinde olun
Güçlü aile ve arkadaşlık bağları duygusal destek ve mental uyarılma sağlar.

2. Her gün mutlaka bir fiziksel aktivite yapın
Fiziksel aktivite fit olmanızı sağlayarak genel sağlığınıza ve mutluluğunuza katkıda bulunur.

3. Kendinizi ifade etmenin yollarını bulun
Örneğin bahçeyle uğraşmak etrafınızdaki dünyayla iletişime girmeye yardımcı olur. Ya da şiir okumak duygularınızın farkına varmanıza yardımcı olur.

4. Her gün yeni bir şey öğrenmeye çalışın
Örneğin yeni bir dil veya yemek pişirmeyi öğrenmek için zaman ayırın. Hayat boyunca devam eden öğrenme hem zekanızı keskin tutmaya yarar hem de eğlencelidir.

5. Başkalarına yardım edin
Yardım kuruluşlarına arkadaşlarınıza ailenize veya yabancılara yardım edin. Vermenin kendi başına bir ödül olduğunu göreceksiniz.

Bunlar yapılan araştırmadan çıkan sonuçlar. Bence 400 kişiyi böyle bir iş için boşuna oyalamışlar hangimiz bu beş olayın farkında değiliz ki? Hala farkında olmayan varsa da bundan sonra farkında olacaktır.

Bizler, bizi neyin mutlu edeceğini iyi biliriz ancak sabah uyandığımızda bir ruh haline sahip oluruz ve insanın içinden gelmiyorsa yukarıda söylenen beş şeyi yapmak da gelmeyecektir.

Kısacası bilmek hiçbir zaman yeterli değildir. Bildiklerimizi uygulamaya geçirmediğimiz sürece hiçbir fikir can bulamayacaktır.

26 Nisan 2011

Dostname

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.