3 Mayıs 2011 Salı

Biberden Ağzımız Yandığında

Acı yer tatlı konuşuruz çünkü acıyı seven bir milletiz hele o şiş kebap, acılı Adana gibi dillere destan yemeklerimiz acısız yenmez.
Gözlerimizden yaş gele gele yemeye devam ederiz yemeyi kesince acıyı daha çok hissedeceğimizi iyi öğrenmişiz. Acı acıyı keser diye bitirene kadar ya da doyana kadar yeriz.

Arada elimiz su bardağına gider içimizdeki yangını söndürmek isteriz ama su bile etkisini yitirmiş gibi gelir. Biberden ağzımız yandığında su içmek neden işe yaramaz? Çünkü yağ ve su kesinlikle birbirlerine karışmaz. Biberlerin yakıcılık veren maddesi yağlı olduğu için, ne kadar su içerseniz için onunla birleşmez. Boşuna midenizi su ile doldurmayın. En iyi metot ekmek yemektir. Ekmek bu yağı emer ve mideye taşır.

Bir diğer etkili yol da süt içmektir. Sütün içinde ki kazein maddesi bir deterjan görevini üstlenir ve biberin yağıyla karışarak ağzı temizler. Gerçi kebabın yanında da süt içilmez bu durumda yanmaya devam arkadaşlar.

03 Mayıs 2011

1e1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.