23 Haziran 2012 Cumartesi

Değerler Eğitimi Onurluluk Konusu

........................................... İlköğretim Okulu
Ocak Ayı Değerler Eğitimi “Onurluluk“ Konulu Çalışma Raporu
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 07/12/2010 tarihli ve 133604 sayılı yazısı gereğince, okulumuzca Değerler Eğitimi konu kapsamında Ocak ayı içerisinde “Onurluluk” temasını işleyerek, çalışmalarında bu konuya ağırlık vermiştir.
Konuyla ilgili olarak bilgilendirici resim, şiir ve afişleme çalışmaları yapılmış, yapılan çalışmalar ayın teması başlığı adı altında okul panosunda sergilenmiştir.
Onur, insanın taşıdığı gurur, ona duyulan saygı, şeref, erdem, haysiyettir. Her insanın bir onuru vardır. Eğer bir insan başkasının onurunu kırarsa, o insan çok üzülür. Çünkü bir insanın onuru kırılırsa, o insan kendini değersiz sanar. Dolayısıyla onur, bir insanı oluşturan güçtür.
Örneğin bir arkadaşımız saçını kestirdiğinde ve saçını çok beğendiğinde, ona saçının çok kötü olduğunu söylersek çok üzülür ve onuru kırılır.
Bir arkadaşımız yeni bir kıyafet aldığında ona kıyafetinin çok kötü olduğunu, ona çok çirkin uyduğunu söylersek onu üzmüş ve onurunu kırmış oluruz.
Çivi
Bir gün bir oğul babasına iyi konuşmalar yapamadığını, çevresindeki insanları sözleri ile kırdığını söyler. Baba oğluna bir tahta verir ve şöyle der:
-Bir torba çivi al ve kırdığın her insan İçin bir çivi çak.

Günün birinde oğlu tahtanın tümü çivi çakılmış halde gelir ve bu insanlar için çok üzüldüğünü söyler.
Babası ona bu sefer kırmadığı her insan için bir çivi sökmesini ister. Aradan bir süre geçtikten sonra oğul, bütün çivileri sökülmüş halde tahtayı babasına getirir. Babası ona tebrik eder. Fakat çivi izlerini hiçbir gücün yok edemediğini insan kalbinin de böyle olduğunu, çivi sökülse bile izinin kalacağını söyler.
Değerler Eğitimi Onurluluk Konusu Resimleri İçin Tıklayınız.

4 yorum:

  1. Bir insanın yüzünde taşıdığı ifade
    Sırtında taşıdığı elbiseden mühimdir.

    Dale Carnegie

    YanıtlaSil
  2. Duygularınıza dikkat edin
    davranışlarınıza dönüşür.
    Davranışlarınıza dikkat edin
    alışkanlıklarınıza dönüşür.
    Alışkanlıklarınıza dikkat edin
    değerlerinize dönüşür.
    Değerlerinize dikkat edin
    karakterinize dönüşür.
    Karakterinize dikkat edin
    Kaderinize dönüşür.

    Mahatma GHANDI

    YanıtlaSil
  3. Sen sürekli kendinle savaşıyorsun çünkü sana kendinle ilgili çok aptalca fikirler verildi. Sen ya doğanı, doğa ile olan rahatlığını, ya da binlerce yıllık şartlanmışlığını seçmek zorundasın.
    Keyif lanetlendi, ciddi olmamak lanetlendi, oyuncu olmak lanetlendi. İnsanlığın tamamı mutlak bir ciddiyete dönüştü ve ciddiyet psikolojik bir rahatsızlıktır. O daha derinlere sızabilir ve ruhunu bile hasta edebilir. Oysa ki, dünyada ciddi olmayı gerektirecek hiçbir şey yoktur.

    Osho

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.