21 Temmuz 2012 Cumartesi

Kanım Kaynar Bakışınla

Yazdığım her şiirim yazgımmış gibi sana yazarım, seni yaşarım kelime kelime harf harf ve senin tüm güzelliğini gizlerim mısralara.
Belki de seni sana yazarken dinlediğim şarkılarda gizlidir gizli olma nedenin. Çünkü şarkılar her zaman seni söyler senin güzelliğini anımsatır. Hele ki arabeks isyanların adı Orhan Baba'dan dinlediğimiz…
"Ya evde yoksan" diye korkular sarar ruhumu, içimde açan karanfillerin boynu bükülür öksüz kalışıma, kapındayım sevgilim diye haykırmak isterken geceler yazılır ayrılığa... Ay tutulması yaşarım gözlerin gözlerimde ışıl ışıl yanar gözbebeklerimden yangınlar çıkar.

”Ayşem” idin ”Çilekeş” ömrümde sana bakmaya kıyamazdım dinlediğim notaların arasından. İçlim içlim iç çekişlerim olurdu seni gördüğüm zaman bir ”Ümit” oluşurdu sensiz yazacağım şiirlere dair...
Kelimelerimin boğazı düğümlenir dudağıma ne zaman adın değse göğsümde kızıl goncalar açılır. Aşka bürünür her sözcük ilmek ilmek sana sökülürüm.

Her yazdığım kelimeler ”Dil Yarası” olurdu sensizliğe isyanım olurdu gözümden sen okunurdu. Seni sevmenin hata olup olmadığını düşünürdüm yıkık virane olmuş benliğim ile hatalar, şiirler, yazılar, yazgılardır.

Gözlerinde kaybederdim kendimi ta ki ihanetinin gölgesinde üşüyene dek. Gözlerim en çirkine değdiğinde içimde öldün matemsiz, yassız, teneşirsiz. Hangi günahımın bedeliydin ki en büyük acım oldun, şimdi ardımdan sakın ağlama kıymetlim değilsin artık, paçavra ettiğin aşkımın yırtık kumaşı bile değilsin.

15 Temmuz 2011

Paraf & Efsane Etrafoğulları

1 yorum:

  1. Kendinden korkuyorsan, ancak o zaman başka insanlardan da korkarsın. Kendini seviyorsan, başkalarını da seversin. Kendinden nefret ediyorsan, başkalarından da nefret edersin. Başkalarıyla olan bir ilişkide, sadece sen varsın – aynada. Karşı taraf sadece bir aynadır. O yüzden ilişkide ne olursa olsun, her zaman bunun daha önceden, senin içinde olduğunu anla. Çünkü ilişki, sadece senin içinde olanı açığa çıkarabilir. Yaratamaz; sadece zaten orada olanı gösterebilir ve ortaya koyabilir..

    Hata yapmaktan korkma, çünkü hata yapmaktan korkarsan, hiç ilerleyemezsin ve yaşamı kaçırırsın. Hata yapmak, hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir….

    OSHO

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.