31 Ekim 2012 Çarşamba

Aplus Tur

Antalya’dan 3180 TL nakit ödeme yaparak, Haziran 2012 tarihinde satın almış olduğumuz, APlus tur/ Sarvan Travel, 2+1 üyeliğimize istinaden, sözleşmede yazılan hiçbir madde gerçekleşmedi ve şifahen söylenen hiçbir söz de yerine getirilmedi.

Örneğin;
1) Üyelik kartları elimize ulaşmadı
2) Sözde kazandığımız 4 kişilik hediye tatil gerçekleşmedi, tatil rüyası kabusla sona erdi.
3) Tatil yapmamız için rezervasyon yapmak istedik ama yaptıramadık.
4)  Daha sonra tatil için rezervasyon yaptırmak istediğimizde, ödememiz gereken yemek fiyatı, konaklama ücretinin bile çok üzerineydi, nasıl olur diye sorduğumuzda, akla hayale sığmayan sözlerle bizi oyaladılar.
5)  Telefonlarımıza cevap verilmedi, cevap veren olursa da “tamam size geri dönüş yapacağız” gibi laflar edilip, geri dönülmedi.
6)  Çok az olsa da bizi aradıklarında, falanca hanımın hatası, zaten onu işten çıkardık, halledeceğiz gibi bahaneler sunarak hep oyaladılar. Buna benzer daha birçok örnek verebilirim.
Velhasıl, tatil hayaliyle tatil yapamadan tatil mevsimini kapattık.

Defalarca telefon ve email yoluyla biz bu üyelikten vazgeçiyoruz, paramızı iade edin, aksi takdirde yasal yollara başvuracağız dedik ama nafile. Akabinde tüketici derneklerine, Türsab’a, avukatlara başvurduk, Alo Şikayet ve bazı internet sayfalarında bu mağduriyetimizi paylaştık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na mağduriyetimizi aktardık. Tüm görüştüğümüz kurum ve kuruluşlar, sözleşmemizi inceleyip davamızda haklı olduğumuzu beyan ettiler ve dava açmamızı istediler.

Biz de şikâyet dilekçemizi hazırladık, birini Cumhuriyet Savcılığı’na, birini Emniyet’e, bir diğerini ise anlaştığımız tüketici derneğine, göndermek üzereydik ki, APlus Tur yetkililerinden İlkan Bey’den bir telefon geldi. Bizi Antalya Lara’daki bürolarına davet etti. Biz de eşimle birlikte kalktık gittik. Bize kendi anlaşmalı olduğu Rize termal otel veya başka bir yerdeki tatil olanaklarından yararlandıracağını söyledi, sözleşmeden vazgeçmeyin ricasında bulundu.

Biz de, tatil zamanı çoktan geçti ertesi gün okullar başlıyor, ne tatili, mümkünse paramızın iadesini talep ediyoruz, başka da bir şey istemiyoruz dedik. Paranın %35 inin kesileceğinden falan bahsetti, biz de sözleşmeye uymayan biz değil sizlersiniz bu teklifiniz kabul edilemez ve kabul etmiyoruz dedik.

Neticede, bir hafta içerisinde anaparamızın tümünü ödeyeceklerine dair söz aldık. Bir hafta geçti, Nuray Hanım ve İlkan Bey internetteki şikâyetlerimizi geri çekmemizi, aksi takdirde ödeme yapmayacaklarını söylediler. Biz de bu sözlerine güvenerek(!) şikâyetlerimizi sayfalardan sildirdik. Aradan bir hafta daha geçti, hesabımıza paranın yatırıldığı söylendi. Banka hesaplarına baktık, sadece 1500 TL yatırılmıştı, gerisi nerede diye sorduğumuzda, geri kalan 1680 TL’nin, 2-3 gün içinde yatırılacağını beyan ettiler.

2-3 gün derken haftalar geçti ödeme yok, telefon açıyoruz cevap verilmiyor. Hanımım dayanamayıp İlkan Bey’le konuşmak için telefon açtı. Eşim, İlkan Bey ile konuşurken ben de hoparlörden dinliyordum ki birden araya şirketin üst düzey yöneticisi, Aplus Tur sahibi olduğu söylenen Taner Demir girdi. Eşime ve bana tehditler savurdu. Bu tehdidin ardından cevap vermemize fırsat vermeden telefonu yüzümüze kapattılar. Bir daha aradığımızda telefonlarımıza cevap verilmedi.

Bu olaydan sonra defalarca telefon etmemize rağmen İlkan Bey sadece iki kez telefonumuza cevap verdi. Trafikte olduğunu, arayacağını (!) Ve Muhasebeyle görüşüp ödemeyi yaptıracağını söyledi. Ancak aradan geçen yaklaşık iki ay zarfında maalesef bizi ne arayan ne de soran olmadı.

Mütemadiyen telefon etmemize rağmen hiç cevap verilmiyor. Biz de anladık ki, bu parayı bize ödemek istemiyorlar.( Bu ara duyumlar aldık; çoğu şikâyetçiye anaparasının %30-35 ini keserek ödeme yapmışlar. Bu yüzden birçok şikâyetçi, şikâyetini geri çekmek zorunda kalmış.)

Neticede APlus Tur / Sarvan Turizm şirketinin ciddi olmadığını, kimi nasıl kandırabilirimin peşinde olduklarını, sözleşmeye eklemiş oldukları maddeye dayanarak anaparanın %35’ini keserek parsayı topladıklarını anladık. Mağdurların da çaresizlikten bu haksız kesintiyi “lanet olsun ne kurtarırsak o kârdır” deyip kabul ettiklerine şahit olduk. Şirket yaptığı kesintilerle geçimini sağlamayı ilke edinmiş görünüyor. Oysa bizimle yaptıkları görüşmede, sözleşmeye uymayan tarafın biz olmadığı anlaşıldığı için ödeme miktarının tümünü geri ödeyeceklerini beyan ettiler.

Mağduriyetimizi sizlerle paylaşıyor ve başkalarının bu duruma düşmesini istemiyoruz. Hakkımızı da yasal yollardan sonuna kadar arayacağız.

Aplus Tur Mağduru

Konu ile ilgili diğer yazıları okumak için tıklayınız.

Sarvan Travel

Aplus Tur, Son Haberler

Aplus Tur, Acentesinden Son Haberler

Aplus Tur 2013

Aplus Tur

Aplus Tur, Sarvan Taravel

APlus Tur Mağdur Etmeye Devam Ediyor

APlus Tur Tatil / Şikayet

A Plus Tur Mağdurları

Aplus Tur, Neden Yaptın Bunu Bize?

7 yorum:

  1. İnsanlar için en kötüsü dost edinememek,
    ondan daha kötüsü ise dost kaybetmektir.

    YanıtlaSil
  2. aynı taktikle ödediğimiz paranın %35'ini keserek geri kalan kısmını ödeyeceklerini söylediler. Hala daha beklemekteyiz. Yazıklar olsun Dedeman otelinde bunlara yer sağlayan otel yöneticilerine..

    YanıtlaSil
  3. Zeki kardeş, bize hiç kesinti yapmadan ayrıcalık tanıyarak paramızın tümünü ödeyeceklerini beyan etmişlerdi.

    Yarısını iki ay önce ödediler, kalanı için bizden kaçıyorlar. Ödemeye niyetleri yok gibi.

    Diğer mağdurları da şikayetlerinizi geri çekin ödeme yapacağız diyerek kandırıyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Mrb bende Aplus tur magdurlarından biriyim bende paramın iadesi için aradıgımda bana sözleşmenin iptal olamayacagından bahsettiler. Sözleşmenin iptal olma süresinin gectiginden bahsettiler. Bu cayma süresi olan 10 gün sizdede gecti mi acaba gecmesine ragmen paranızı aldınız mı ? Yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  5. Bizim de sözleşmenin iptal olma süresi neredeyse bir ay geçmişti ama bize ne kart yolladılar ne de başka bir şey yaptılar.

    Biz de bunun üzerine paramızın tümünün iadesini istedik.

    Önce %35'ini keseceğiz dediler ama biz sert çıkınca tümünü vereceklerini söylediler.

    Paramızın yarısını ödediler diğer yarısını üstünden iki ay geçmesine rağmen alamadık.

    YanıtlaSil
  6. Daha önceki adları La Fraise, Aplustur (Demir İstanbul Yatçılık Ltd. Şti. ) olan ve bundan önceki 6333 numaralı yetki belgesi Türsab tarafından iptal edilen bu turizm acentası 6081 numaralı yetki belgesi ile Sarvan Travel ismiyle faaliyetlerine devam etti. Son olarak Sunpark Otelcilik San. Tic. Ltd. Şirketi adıyla faaliyetlerine devam etmektedirler.
    Adres: Eğitim Mah. 1. Açıkgöz Sok. Atak Plaza Ofisi No: 16
    Kadıköy, İstanbul /Türkiye
    Tel: (0212) 696 42 50 – (0216) 358 08 09
    Faks: (0212) 696 4280

    Not: Bu telefon numaraları ile görüşme yaptım. Tamer Demir ve İlkan Demir’in dolandırıcılık işlerine buradan devam ettiklerini tespit ettim.

    http://www.sundrella.com.tr/index.html

    Aplustur Mağduru

    YanıtlaSil
  7. A plus tur dan mağdurun.
    Hala devam etmeleri de.
    Devleti ve bu milleti salak yerine koymaları demektir.
    İsim belli,şahıslar belli.
    Devlet buna el atması lazım

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.