11 Ekim 2012 Perşembe

Kıvırcık Ali

Ali Özütemiz ya da bilinen adıyla Kıvırcık Ali (11 Ekim 1968, Tokat - 11 Ocak 2011, İstanbul), Türk halk müziği sanatçısıdır.


Aşık Ali adlı bir halk ozanının oğludur. Tokat'ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra okumadı. 1983 yılında İstanbul'a geldi ve saz yapım atölyesinde çalışmaya başladı.


Bu sırada katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci oldu. Bir yandan konfeksiyon atölyesinde çalışırken, solfej dersleri alarak ve düğünlerde saz çalarak müzikle ilgisini sürdürdü.


1992 yılında Aşık Nuri Yücel'in Hapishane Ranzaları 2 isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başlamış oldu. 1994-1998 yılları arasında yaptığı albümler piyasaya sürülmedi fakat bu sürede başta Aşık Nuri Yücel olmak üzere bir çok sanatçının albümünde sanat yönetmenliği yaptı.


1995 yılında iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar'ı kurdular ve Türkülerden Türkülere Yol Eyledik ve Türküler Kimliğimiz adlı iki albüm çıkarttılar. 1999'da ise ilk solo albümü Gül tükendi ben tükendim'i hazırladı. Türkiye'de ve Almanya'da çok sayıda konser verdi, TV programlarına katıldı. Bestelerini birçok sanatçı seslendirdi.


"Kıvırcık Ali" olarak bilinen sanatçı 11 Ocak 2011 tarihinde saat 5.30'da kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. İstanbul Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.


1 yorum:

  1. Albümleri


    Gül Tükendi Ben Tükendim
    Isırgan Otu
    Üçüncü Gurbet
    Geriye Dönün Seneler
    Hepimize Yeter Dünya
    Veda

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.