25 Kasım 2012 Pazar

Dostoyevski Resimleri

Kim bilir insanların seni aşağılaması belki daha iyidir. Böylelikle hiç olmazsa kendilerini sevmek zahmetinden kurtarıyorlar.
Fyodor Dostoyevski

Ünlü Rus roman yazarı, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski ( 11 Kasım 1821, Moskova - 09 Şubat 1881, Sankt Petersburg),
Hayata yeniden başlasaydım, saniyelerin nabzını tutardım.
Fyodor Dostoyevski
1849 yılında devlet aleyhindeki bir komploya karıştığı iddiası ile tutuklandı. On ay hapishanede kalan Dostoyevski, kurşuna dizilmek üzereyken diğer sekiz tutuklu arkadaşı ile birlikte affedildi. Cezası dört yıl kürek, dört yıl da adî hapse dönüştürüldü. Cezasını çekmesi için Sibirya’da bulunan Omsk Cezaevi'ne gönderildi. Burada geçirdiği dört yılın ardından er rütbesi ile hizmete verildi. Daha sonra Subaylığa kadar yükseldi. 1857 yılında Maria Dmitrievna Isayeva ile evlendi. Beş yıl boyunca görev yapan Dostoyevski, 1859 yılında özgür bırakıldı ve Petersburg'a yerleşti.
Rahatlıkla mutluluk olmaz. Mutluluk acıyla elde edilir. İnsanoğlu hayata mutlu olmak için gelmemiştir.
Fyodor Dostoyevski
Hiçbir şeye şaşmamak, çok akıllı olmanın belirtisidir derler; bence aynı ölçüde ve aynı güçte ahmaklık belirtisidir de.
Fyodor Dostoyevski

2 yorum:

  1. Öfkeni aklınla yenemiyorsan, kendini insandan sayma.

    Voltaire

    YanıtlaSil
  2. Nefret ettiğim bir şey daha varsa, oda insanların kendinizi berbat hissettiğinizi bildikleri halde neşeyle hatırınızı sorup,'' iyiyim '' demenizi beklemeleridir.

    Sylvia Plath

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.