16 Kasım 2012 Cuma

Uhu Lekesi

- Çoğu lekeden farklı olarak, uhu lekesi için müdahalede bulunmadan önce uhunun kurumasını beklemek en iyisidir. Aksi takdirde, uhu lekesini çıkarmak için kullandığınız malzeme (örn. kağıt havlu), lekeye yapışarak veya lekeyi dağıtarak durumu daha da kötüleştirebilir.
Uhu için ortalama 1-2 saat kuruma süresi yeterlidir. 1-2 günden daha uzun bekleme süreleri, uhunun sertleşmesine ve kumaşın dokusunu yakmasına sebep olabilir.
- Kumaştaki uhu kuruduktan sonra mümkün olduğunca fazla kısmını hafifçe kazıyarak çıkarmak için kredi kartı gibi plastik bir kart veya küt ağızlı, ince bir tereyağı bıçağı kullanın.
- Uhunun kaba kısmını aldıktan sonra bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen toz deterjanı ve bir bardak ılık suyla bir karışım hazırlayın.
- Hazırladığınız karışımı temiz ve beyaz bir bez veya desensiz bir kâğıt havluya emdirdikten sonra bez veya kağıt havluyu, kumaşın uhu lekesi olan bölümüne ovalamadan bastırarak tamponlayın ve uhu lekesinin emilmesini sağlayın. (Uhu lekesi çıkarılması sırasında kullanılan bez veya kağıt havlunun beyaz ve desensiz olması, üzerlerindeki renkler veya desenlerin kumaşın üzerine akmaması için önemlidir.)
- Daha sonra giyside uhu lekesi çıkarma uygulaması yaptığınız bölgeyi durulayın.
- Kurutma makinesi kullanmadan giysinin kurumasını sağlayın. Çünkü kurutucunun yarattığı ısı uhu lekesinin yerleşmesine neden olabilir.

2 yorum:

  1. Dünya güzel bir kitaptır.
    Ama okumayana faydası azdır.

    Carlo Goldoni

    YanıtlaSil
  2. Dar görüşlü, koyun düşünceli insanlar, yalnızca başarıya taparlar.

    Fyodor Dostoyevski

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.