5 Aralık 2012 Çarşamba

Nubuk Kumaşlar Temizleme Önerileri

Sıvı Lekeler
Emici bir kumaş parçası veya havlu kağıt yardımıyla kumaş üzerindeki sıvıyı (çay, kahve, kola vs) kurulayın.
Ilık sabunlu su ile kumaş parçasını ıslatarak, dairesel hareketlerle lekeyi temizleyin.
(Sabunlu suyu direkt olarak lekeli bölgeye dökmeyin. Sabunlu suyu köpürtüp üzerinde oluşan köpüğü kumaş üzerine tatbik edin.) Temizleme için tercihen aynı evsafta bir kumaş parçası kullanın (flok, alkantra, nubuk) temin edemezseniz, pamuklu olmayan kumaş kullanın.
Köpüğü kumaş yüzeyinin emmesini müteakip kurumaya bırakın. Kuruma sonrası ovalamadan dairesel hareketlerle lekeli bölgeyi temizleyin. Temizleme işlemi bitirildikten sonra kumaşı yumuşak bir fırça yardımı ile hav yönüne paralel olarak fırçalayın (2-3 defa).
Temizleme işleminde alkol kullanmayın. Kumaş üzerine alkol döküldüğü takdirde hiç dokunmadan kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra leke kalırsa, yukarıda belirtildiği şekilde temizleyiniz.

1 yorum:

  1. Bir insan, doğduğunda yumuşak ve güçsüzdür; öldüğünde, sert ve bükülmez. Bitkiler canlıyken yumuşak ve esnektir; öldüklerinde sert ve kuru. Bu yüzden sertlik ve bükülmezlik, ölümün yoldaşlarıdır, yumuşaklık ve narinlik hayatın yoldaşları. Bu yüzden; bir ordu sertleşince savaşı kaybeder. Bir ağaç sertleşince kesilir. Büyük ve güçlüler aşağıya aittir. Narin ve güçsüzler yukarıya...

    Lao Tzu

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.