15 Ocak 2013 Salı

Erzincan Ergan Kayak Merkezi

Ergan Kayak Merkezi Türkiye’nin doğusunda, Erzincan İlinde yer almaktadır. Ergan Kayak Merkezi şehrin 15 km. güneyinde olup, Mercan (Munzur) dağ sırasında yer almaktadır. Yüksekliği 3300 m. civarındadır.


Ergan Dağı, uzunluğu 200 km. eni 15-45 km arasında değişen dağ sırası üzerinde yer almaktadır. Bu dağlar Munzur Dağları’dır. Bu dağların üzerinde yükseltileri 3000 m. yi geçen onlarca zirve bulunmaktadır. Bu da dünyadaki Trans Tur Kayakçıları için bulunmaz bir fırsattır.

Mercan Dağ silsilesi ile etrafındaki alçak düzlükler arasında 2200-2300 m yükseklik farkı bulunduğu için bu yüksekliklerin tamamını kullanarak Ocak, Şubat ve Mart aylarında kayak yapma fırsatı doğmaktadır. Ergan Kayak merkezinde ve devamındaki dağ sıraları üzerinde pist zorunluluğu olmayıp kayılabilecek bütün yamaçlar dayanılmaz kayak keyfine açıktır. Bu özelliğiyle dünyadaki birçok kayak merkezinden farklıdır. Çünkü çok sayıdaki doğal yamaçlarıyla kayakçılara sonsuz kayak fırsatı vermektedir.

Ergan Kayak merkezinde bulacağınız teknik altyapı:
• Ergan Kış Sporları Merkezi alanında 3 etaptan oluşan teleferik ve telesiyej sistemleri kuruludur.
• Ergan Kış Sporları Merkezinde 2 adet günübirlik konaklama tesisleri mevcuttur.
• Ergan Kış Sporları Merkezinde güvenlik amaçlı 150 m2’lik dağ arama kurtarma merkezinin kuruluşu yıl sonunda bitirilmiş olacaktır.
• Ergan Kış Sporları Merkezinin başlangıç noktası; Arpalık(1350 m.) mevkisinde kurulması planlanan kış sporları merkezinde olup, buradan gondol - teleferik hattı (8 kişilik ve yaklaşık 1800 m. uzunluğunda) ile Ardıçlı Gölü’nde kurulu kayak alanının başlangıcına erişim sağlanmaktadır.
• Bu etapta aynı zamanda karayolu ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Kayak merkezine olan ulaşımın sağlandığı yol çift şeritli, aydınlatmalı ve sıcak asfalt kaplaması özellikleri ile Türkiye’de tek örnektir.
• Kayak alanını I. Etabı Ardıçlı Gölü’nden ( 1740 m.) başlamakta ve 4 kişilik bubble sistem teleferik 2340 m.ye kadar (2500 m. uzunluğunda) erişimi vardır.
• Kayak alanını II. Etabı Yayla Düzünden ( 2340 m.) başlamakta ve 4 kişilik bubble sistem teleferik 2950 m.ye kadar (2500 m. uzunluğunda) erişimi vardır.
• Konukların günlük ihtiyaçları için kayak alanında 2 adet günübirlik tesis hizmet vermektedir.
• Acil sağlık müdahalesi mobil sağlık birimi tarafından sağlanmaktadır.
• Kayak alanına gelecek konuklar için Erzincan’daki konaklama merkezleri hizmet vermektedir.
• Günübirlik ulaşım Erzincan’dan sağlanmaktadır.
Erzincan Valiliğinin ev sahipliğinde 23-24 Şubat 2013 tarihinde Dünya Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) tarafından onaylanan Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışması ile Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin Resmi açılışı yapılacaktır.
2013 Uluslar Arası Ergan Dağ Kayağı Yarışması 23-24 Şubat 2013 tarihlerinde Ergan Kayak Merkezinde gerçekleşecektir.

Erzincan’a nasıl geleceksiniz?
Karayolu, demiryolu ve havayolunu kullanabilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir’den Erzincan’a 1saat 40 dakikaya ulaşabilirsiniz. Havalimanının il merkezine mesafesi 13 km, Ergan Dağı Kayak Merkezininki ise 15 km’dir.

Peki bu merkezde neler yapabilirsiniz?
Kış sporlarından; Kayak, Tur Kayağı, Snowboard, Alp Disiplini, Kuzey Disiplini gibi kayağın bütün türlerini yapmak mümkündür. Alternatif olarak yüzme, cirit, yamaç paraşütü ve çeşitli eğlenme imkanlarına da sahipsiniz.
İlkbahardan sonbahara kadar; Yamaç paraşütü, dağcılık, kaya tırmanışları, at safari, trans teekking, kamp, rafting, kano, doğa gezileri, bitki turları, yaban hayatı turları kültür turları, tarihi ve arkeolojik geziler yapabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Daha nen olayım isterdin,
    Onursuzunum senin.

    Cemal Süreya

    YanıtlaSil
  2. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir.
    Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir.
    Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir.

    Özdemir Asaf

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.