24 Mayıs 2013 Cuma

Aşkla Taş Bile Çiçek Açar

Şayet inandığınız din, bağlı olduğunuz mezhep, her gün yaptığınız ibadet, yaşam felsefesi ve sahip olduğunuz kültür;
sizi daha iyi insan yapmaya, erdemle donatmaya, hiçbir canlıyı incitmemeye yetmiyorsa şimdiye kadar bildiğiniz ve inandığınız her şeyi bir kalemde silin gitsin. Çünkü o bildikleriniz size bir şey katmamış, aksine sizden hep çalmış demektir.

Öyleyse farkındalıkla dünyaya bir kez olsun dönüp bakmayı deneyin, korkmadan sorgulayın. Her canlıya, her düşünceye, her inanca (sizin inancınızın tam aksine inanana hatta ve hatta içinde inancın kırıntısı bulunmayana bile) saygı duymanın güzelliğini yaşayın.

İlla kavga edecekseniz tek kavganız kendinizle ve kendi sınırlarınız içinde kalsın. Diliniz kimsenin değerlerine kara çalmasın. Başkasının gölgesini bile incitmesin ayaklarınız. Tek derdiniz kendi var oluş sebebini bulmak olsun.

Elinizi vicdanınızdan ayırmayın ve yürek sesinizin muhteşem melodisine kulak verin. Yalnız kendi hikayenizi yazmakla oyalanmayın. Başkalarının hikayelerini okumak için de heves barındırın. Diğer inançları ve diğer kültürleri tanımak için tarafsız gözle bakarak, hiçbir inancın başka bir inançtan üstün olmadığını fark edin.

Hepsini başardıktan sonra aynaya bakıp kendinizle gurur duyun ve insan olmanın gereğini yerine getirmiş olmanın huzurunu doyasıya yaşayın. Çünkü siz bunu çoktan hak ettiniz.

24 Mayıs 2013

Paraf

9 yorum:

  1. Sevgili Paraf, sizi en kalbi duygularımla kutluyorum. Tüm içimden geçenleri tek bir sayfaya sığdırmışsınız. Ne desem az gelir. Helal olsun diyor, başka da bir şey diyemiyorum. Kaleminize ve yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy oy oy, Şaire Hanımcığım senden böyle övgüler almak ayrı bir güzellik.

      Teşekkür ederim canım benim.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. uyandığım rüya başkalarının uykusunda
    aşklar solgun ölüler huzursuz tarih unutkan
    korkular geçit vermiyor başka zamana
    hiç kimsenin bilmediği bir dilde bütün
    cevaplar yorgun seraplar içinde
    her şey biraz doğru biraz yalan
    herkes biraz iyi biraz kötü…

    Şehmus Ay

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim, bilmukabele...

      Sil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.