20 Kasım 2013 Çarşamba

Çınar Ağacı

Adam yıllar sonra memleketine, baba toprağına gelir. Akşam sevdikleriyle hasret giderdikten sonra sabah erkenden kasaba meydanına iner. Kalbi heyecandan küt küt atıyordur.


Uzak iklimleri dolaşıp yeniden kanatlandığı ağaca konmuş bir kuş misaliydi. Kasaba meydanındaki kahvehanelerin kiminin önünde kavak, kiminin söğüt, kiminin ceviz kiminin önünde de dışbudak ağaçları vardır. O en köhne kahvehanenin önünde boy veren çınar ağacının serinliğine yönelir. Sebebini bilemediği bir tercihtir bu. Çınar ağacının gölgesinde ayrı bir huzur bulur. Çınar ağacının gölgesine bir tahta sandalye çekerek oturur ve içini tarifi imkansız bir güven duygusu sarar.

Derin derin nefes alıp etrafı seyre koyulur. Kasaba meydanı henüz sakindir. Bu sırada karşıdan kendisine doğru gelen adamı çocukluğunda tanıdığı biri olabilir diye dikkatlice süzmeye başlar. Gelen kişi kendisine yaklaşıp yüz ifadeleri belirginleşince tanıdığı biri olduğunu anlar. O da kendisini tanımış olacak ki tebessüm ederek yanına yaklaşır. Ayaküstü hoş beşten sonra adam yoluna devam eder. Adam gittikten sonra bu adamı ne kadar çok sevdiğini fark eder.


Yazarı: Arif Akpınar


Sayfa Sayısı:
 89
Baskı Yılı:
 2012
Dili:
 Türkçe
Yayınevi:
 Muştu Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.