7 Şubat 2014 Cuma

Türkiye Yazarlar Sendikası

Türkiye Yazarlar Sendikası, merkezi İstanbul'da olan bir sivil toplum kuruluşudur. "Dünyanın bütün kalemleri birleşin" çağrısı yapmaktadır. Etraf kalemlerinin bu çağrıya duyarsız kalamayacağını umuyoruz.
Biraz yakından tanımak için;

Kısa Adı, TYS olan Türkiye Yazarlar Sendikası, 1973 yılında Aziz Nesin'in girişimleriyle kuruluş çalışmalarına başladı. 1974 yılında kurulan TYS, kendi deyimiyle "Türkiye'nin özgürlük, barış ve kültürel gelişim ve dayanışma mücadelesinde üzerine düşen görevi onurla yerine getiren bir aydınlar kuruluşu"dur.
TYS'nın amaçları, Sermaye - emek çelişkisinde, sermayeye karşı disiplinli bir güç oluşturma ve emeğin örgütlenmesi gereksiniminden doğmuştur. Yazarların emeğini, sermayeye karşı korumak; hukuki, sosyal, kültürel, ekonomik temel hak ve özgürlükleri savunmak ve geliştirmek; gerçek söz ve yazı özgürlüğünün sağlanması, korunması için her türlü mücadeleyi yürütmek şeklinde açıklanmaktadır.

Etkinlikleri: Yazınsal ve siyasal gündeme ilişkin düşünce üretmek, bunları eyleme dönüştürerek kamuoyunu bilgilendirmektir.

Ödüller: Her yıl Melih Cevdet Anday adına bir şiir ödülü düzenlemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.