25 Mart 2014 Salı

Happy Birthday to You

Kısa yoldan zengin olmanın hayali ile yaşayanlara gün doğdu. Doğum günlerinin efsane şarkısı 'Happy Birthday to You' şarkısının Avrupa için telif hakkı iki yıl sonra düşüyor. Uyanık davranıp şarkının telif haklarını alan bir girişimci ise paraya para demeyecek.


Dünyanın en çok kazandıran şarkısı açıklandı. Hill Sisters’ın ‘Happy Birthday to You’ (Mutlu Yıllar Sana) isimli doğum günlerinin vazgeçilmez şarkısı şu ana kadar telif hakkı sahiplerine 50 milyon dolar kazandırdı. Şarkının öyküsü ise son derece enteresan. 1893 yılında Hill Kardeşler tarafından anaokulundaki çocukların doğum gününü daha eğlenceli bir hale getirmek için bestelenen şarkının telif hakkı 100 yıl boyunca çeşitli isimlerin elinde dolaştı.

Celebritynetworth’ün haberine göre 1990 yılında Warner Chappell isimli kişi 15 milyon dolar ödeyerek şarkının telif hakkını aldı. Şarkının şu anki telif hakkı Warner Music Group’a ait. Şarkı şu an telif hakkı sahibine yılda 2 milyon dolar kazandırıyor. Celebritynetworth’e göre 2016 yılında şarkının telif hakkı Avrupa’da düşecek. Uyanık davranan bir girişimci bu şarkıyı alırsa yılda binlerce doların sahibi olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.