28 Nisan 2014 Pazartesi

Sokak Hayvanları İçin Üretilmiş Geri Dönüşüm Kutusu


Sokak Hayvanları İçin Üretilmiş Geri Dönüşüm Kutusu

Yücesan Vagon A.Ş. tarafından 2014 senesi sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi olarak sokak hayvanlarına yönelik bir proje hayata geçirildi. Geri dönüşüme dikkat çekilen projede geri dönüşüm malzemeleri sayesinde sokak hayvanları da beslenmiş olacak.

Yücesan Vagon A.Ş. ve Zeytin Ekolojik Hayat Derneği (ZEYEDER) işbirliği ile Ar-ge çalışmalarını yapıp, üretilen 'Sokak Hayvanlarına Mama ve Su Veren Geri Dönüşüm Kutusu'nun tanıtımı fabrika içinde yapılan bir toplantı ile gerçekleştirildi. Pugedon ismi verilen akıllı geri dönüşüm sisteminde gözlerin birinden pet şişenin içinde kalan su dökülürken diğer gözden de pet şişe bırakılıyor. Dökülen su, su haznesine, atılan pet şişe de yem haznesine bir miktar mama bırakılmasını sağlıyor. Kutuya atılan atık malzemenin yarısı sistemdeki mama giderlerini karşılamaya yetiyor.

Aylar süren bir çalışmanın sonrasında üretilen geri dönüşüm kutusunun en büyük özelliği atılan her pet şişe için sokak hayvanlarına yem ve su bırakması. Hem pet şişelerin yine geri dönüşümünü sağlamak hem de sokak hayvanlarının açlık ve susuzluğunu giderecek olan geri dönüşüm kutularının giderek tüm Türkiye'ye dağılması tasarlanıyor.

Bir çoğumuz elimizdeki pet şişelerindeki suyun yarısını bırakıyoruz veyahut döküyoruz. Halbuki bu pet şişeleri atmayıp bu kutularda değerlendirirsek sokak hayvanlarına da faydalı olmuş olacağız. Kutuya boş pet şişeyi attığınız anda altta bulunan haznesi sokak hayvanları için mama veriyor. Sokak hayvanları mamanın yanında su da içebiliyor. Pet şişedeki suyu bu sisteme dökerek bir canlının daha yararlanması sağlanabilir.

Sizler de yakın çevrenize bu geri dönüşüm kutusundan koyulmasını istiyorsanız il/ilçe çevre müdürlüklerine veya belediyelerin beyaz masalarına ulaşınız.

Beyaz Masa‘ya ulaşmak için ALO 153 hattını arayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.