22 Mayıs 2014 Perşembe

Sunpark Otelcilik

Sarvan Travel - Sunpark Otelcilik (Aplus tur) 

Türkiye Kamuoyuna. Daha önceki adları La Fraise, Aplustur (Demir İstanbul Yatçılık Ltd.Şti ) olan ve bundan önceki 6333 numaralı yetki belgesi Türsab tarafından iptal edilen turizm acentası 6081 numaralı yetki belgesi ile Sarvan Travel ismiyle faaliyetlerine devam etmektedir.
Bahsi geçen turizm firması bütün Türkiye'yi il il dolaşarak lüks otellerde toplantılar yaparak insanları aldatmakta ve paralarını almaktadır. Maalesef bizden de 3750 TL parayı kredi kartımızdan peşin çekerek aldılar. Sözde devre tatil adında 5 yıllığına bu paranın karşılığı olarak konaklayacağımız otellerin erken rezervasyon fiyatlarından da daha uygun fiyatlara tatil yapacaktık. Paketi tanıtırken herhangi bir otelin fiyatının yaklaşık yarısının konaklama bedeli, kalan yarısının da yemek bedeli olduğu söylenip, bizden alınan paranın karşılığı olarak her yıl gitmek istediğimiz otellerin konaklama bedellerini kendilerinin karşılayacağını, yemek ücretlerinin ise bizden isteneceği şeklindeydi. 19 Ocak 2013 günü Malatya'da Ramada otelde eşim adına yaptığımız sözleşmeden bir iki hafta sonra güya anlaşmalı oldukları otellerin Şubat 2013 tarihi itibarıyla fiyatlarını önemli tur firmalarının internet sitesinden bakarak öğrendim. Daha sonra SARVAN TRAVEL (APLUSTUR) görevlilerini arayarak kendilerinden de fiyat istediğimde sadece sözlü olarak (nedense e-mail'ime yazılı olarak fiyatları bir türlü göndermek istemediler) bazı otellerin sadece yemek bedeli olarak bizden istedikleri ücretin zaten şu an erken rezervasyon fiyatlarıyla hemen hemen aynı olduğunu gördüm. Oysaki biz zaten yatak bedellerini kendilerine ödemiştik yani erken rezervasyon fiyatlarının yaklaşık yarısının bizden istenmesi gerekirdi. İnternetten biraz araştırma yaptığımda bu firmanın yukarıda belirttiğim değişik adlar altında uzunca bir süredir insanları aldattıklarını ve paralarını aldıklarını öğrendim. Aloşikayet isimli internet sitesinde sadece son üç aya ait bi dolu benzer şikayet mevcuttur. Bunun üzerine geçen hafta eşimle birlikte internetten topladığımız şikayetleri, kendi açıklamalarımızı ve sözleşmemizin bir örneğini bir araya getirip Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Paramızı iade edemeyeceklerini söyleyip bunların sözleşmede yazmadığını belirttiler. Doğrudur sözleşme zaten tek taraflı ve bizlerin cayma hakkıyla ilgili tek bir satır yok. Devre tatil usul ve yönetmeliğinde açıkça tüketicinin cayma hakkıyla ilgili maddenin yazılması gerektiği belirtilmekte. Bu durumu açıklayıp noter kanalıyla bir ihtarname göndererek paramızın iadesini istedik. Şu anda Türkiye'nin hangi ilinde insanları aldatmaya devam ediyorlar bilmiyorum ama bu açıklamaları okuyan ve SARVAN TRAVEL (APLUS TUR) ismini duyan herkesin kesinlikle bu devre tatil paketinden almamaları gerektiğini bir vatandaşlık görevi olarak gördüğümü belirtip saygılar sunuyorum.

Aradan oldukça uzun bir zaman geçtikten sonra tekrar herkese merhaba. Arkadaşlar Sarvan travel, Aplus tur isimleriyle Türkiye'nin çeşitli illerinde devre tatil satarak insanları dolandıran firma diyeceğim ama ortada firma falan da yok çünkü biraz önce Türsab'dan kontrol ettim 6081 nolu belgeden aradım maalesef kayıtları da gözükmüyor artık. Cep telefonuyla elimdeki numaralardan birini aradım çıkan bayana nereyle görüştüğümü söyledim gizlilik ilkesi gereği nereyle görüştüğümü söyleyemezmiş. Düşünebiliyor musunuz Türkiye'de faaliyet gösterdiğini iddia eden sözde firma gizlilikten bahsetmekte.

Yeni adları SUNPARK OTELCİLİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. Maalesef bu isimle de Türsab'da kayıtları yok. Yazan: Boraniç 

Kaynak: http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=707000#.U33ZENJ_ub8

Sunpark Otelcilik Sunpark Otelcilik San. Tic. Ltd. Şirketi
Tel: (0212) 696 4250
Adres: Eğitim Mah. 1. Açıkgöz Sok. Atak Plaza Ofisi No:16 Kadıköy, İstanbul, Türkiye
Faks: (0212) 696 4280

Sunpark Otelcilik : Namı diğer Sarvan Travel ve Aplus tur hakkında şikayettir.
Kategori : Turizm » Tur Operatörleri » Para İadesi Şikâyetleri

24 Ocak 2014

Şikayet No : # 389

Şikayet : Alo şikayet bölümünü ve Sarvan Travel'i yaklaşık bir yıldır takip ediyorum. Mağdurlardan biri de benim. Sürekli isim değiştirerek hayali varlığını devam ettirmeye çalışan, hiçbir hizmet vermeden tümüyle vatandaşın parasını alıp üzerine yatmaya çalışan, İnsanların iyi niyetinden ve kanunların boşluklarından olabildiğince yararlanan, artık Türsab da kayıtları da gözükmeyen ve en son ismi SUNPARK OTELCİLİK olan, daha doğrusu olmayan bu duruma Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde ne olur birileri dur desin.artık. Bu birileri bir savcı olabilir, bir hakim olabilir, polis olabilir veya jandarma olabilir. Evet, açıkça buradan Türkiye kamuoyuna suç duyurusunda bulunuyorum. Daha önce şahsi olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına internetten benzer birçok şikayeti toplayarak yaptığım suç duyurusu hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Yılmadım noterden olmayan iki farklı adreslerine ihtarname gönderdim. Yılmadım türsab'a şikayet ettim. Yılmadım Tüketici mahkemesi sıfatıyla Malatya 3. Asliye hukuk mahkemesine dava açtım ve yaklaşık 8-9 ay sonra dava sonuçlandı tabi ki daha önceki davalarda olduğu gibi mahkeme salonuna dahi gelemeyen bu hayali tezgahın sahipleri davayı kaybettiler. Ama ben bunların izini sürmeye devam ediyorum. Herkese saygılar, selamlar

Yazan Boraniç

Kaynak: http://www.alosikayet.com/sunpark-otelcilik-nami-diger-sarvan-travel-ve-aplus-tur-hakkinda-sikayettir-.html;jsessionid=d0fxKnyfm4Q0dvwnJ0ToABcE.undefined

Bu da son adresleri; http://www.sundrella.com.tr/

18 yorum:

  1. Daha önceki adları La Fraise, Aplustur (Demir İstanbul Yatçılık Ltd. Şti. ) olan ve bundan önceki 6333 numaralı yetki belgesi Türsab tarafından iptal edilen bu turizm acentası 6081 numaralı yetki belgesi ile Sarvan Travel ismiyle faaliyetlerine devam etti. Son olarak Sunpark Otelcilik San. Tic. Ltd. Şirketi adıyla faaliyetlerine devam etmektedirler.
    Adres: Eğitim Mah. 1. Açıkgöz Sok. Atak Plaza Ofisi No: 16
    Kadıköy, İstanbul /Türkiye
    Tel: (0212) 696 42 50 – (0216) 358 08 09
    Faks: (0212) 696 4280

    Not: Bu telefon numaraları ile görüşme yaptım. Tamer Demir ve İlkan Demir’in dolandırıcılık işlerine buradan devam ettiklerini tespit ettim.

    http://www.sundrella.com.tr/index.html

    Aplustur Mağduru

    YanıtlaSil
  2. Ben de dava açtım ancak tebligat adresi bulunamadığı için dava uzayıp gitti. Sanırım sonuç alamayacağım. Adamlar isim ve yer değiştirip insanları kandırıp duruyorlar. Davayı kazansak da paramızı geri alamayacağız gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senler once dolandirildim..magdurlardan biriyim.. toplu dava acabiliriz ve daha kesin bi cevap alabiliriz! Bana mail atarmisiniz? / asekinci@hotmail.com /Baska sitelerdede magdurlar var , birlikte hareket edersek iyi bit sonuc alabiliriz. Bu hafta tuketici haklarina ve yakin zamanda avukata soracagim.

      Sil
  3. Aynen dediğiniz gibi. Bunlar tam üçkağıtçı. Sürekli yeni isimlerle dolandırmaya devam ediyorlar.

    Yeni isimlerine ulaşan olursa birbirimizi haberdar edelim. Pes etmek yok.

    YanıtlaSil
  4. Lütfen bana ulaşin bu konuda yardımci olabilirim muzaffer bey ve korkut bey telefon bırakın sizi arayacagim bu konuda bende magdurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senler once dolandirildim..magdurlardan biriyim.. toplu dava acabiliriz ve daha kesin bi cevap alabiliriz! Bana mail atarmisiniz? / asekinci@hotmail.com /Baska sitelerdede magdurlar var , birlikte hareket edersek iyi bit sonuc alabiliriz. Bu hafta tuketici haklarina ve yakin zamanda avukata soracagim.

      Sil
  5. Ben de magdurum bu adiler yzunden . 3 yildir peslerindeyim. Son olarak mart mayisin basinda konustum birisiyle.216 358 0809 numarali telefondan. Suan ariyorum caliyr tel aciliyor ama ses yok.

    YanıtlaSil
  6. Ben de magdurum bu adiler yzunden . 3 yildir peslerindeyim. Son olarak mart mayisin basinda konustum birisiyle.216 358 0809 numarali telefondan. Suan ariyorum caliyr tel aciliyor ama ses yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senler once dolandirildim..magdurlardan biriyim.. toplu dava acabiliriz ve daha kesin bi cevap alabiliriz! Bana mail atarmisiniz? / asekinci@hotmail.com /Baska sitelerdede magdurlar var , birlikte hareket edersek iyi bit sonuc alabiliriz. Bu hafta tuketici haklarina ve yakin zamanda avukata soracagim.

      Sil
  7. Bende senler once dolandirildim..magdurlardan biriyim.. toplu dava acabiliriz ve daha kesin bi cevap alabiliriz! Bana mail atarmisiniz? / asekinci@hotmail.com /Baska sitelerdede magdurlar var , birlikte hareket edersek iyi bit sonuc alabiliriz. Bu hafta tuketici haklarina ve yakin zamanda avukata soracagim.

    YanıtlaSil
  8. Aslı hanım, size mail attım ama cevap alamadım.lütfen irtibatlaşalım. Ben avukatımla temas halindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tüm mağdurlara geçmiş olsun,
      aynı mağduriyeti birkaç yıl önce bende yaşadım faizsiz 9bin tl gibi bir para kaybettim(şuanda 10bini geçiyor).Üyelikten 2 gün sonra kadıköy deki sözde ofislerine cayma dilekçemi elden teslim ettim ne acıdırki bu süreçleri tüketici derneği vs. aynen yaşadım hatta satış elemanları bile ödeme mağduriyeti yaşamışlar tesadüfi öğrendiğim üzere, neyse lafı fazla uzatmadan toparlayayım. Hukuki işlemleri harfiyen %100 haklılık payım baki şekilde başladım ve bilirkişi vs. derken nihayetinde elimde kapı gibi davayı kazandığıma dair haciz emrini aldım ve bekliyorum. Fakat uyarmam gereken bir konu burada yapılan paylaşım ve önerilerin kendilerinin de takip ettiği ihtimali ve buna karşın önlem alma yoluna gidebilecekleri yönünde olabilir.Dolayısıyla daha özel ve gizli şekilde bir fikir birliğinde bulunmak salğıklı olur diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Öncelikle tüm mağdurlara geçmiş olsun,
      aynı mağduriyeti birkaç yıl önce bende yaşadım faizsiz 9bin tl gibi bir para kaybettim(şuanda 10bini geçiyor).Üyelikten 2 gün sonra kadıköy deki sözde ofislerine cayma dilekçemi elden teslim ettim ne acıdırki bu süreçleri tüketici derneği vs. aynen yaşadım hatta satış elemanları bile ödeme mağduriyeti yaşamışlar tesadüfi öğrendiğim üzere, neyse lafı fazla uzatmadan toparlayayım. Hukuki işlemleri harfiyen %100 haklılık payım baki şekilde başladım ve bilirkişi vs. derken nihayetinde elimde kapı gibi davayı kazandığıma dair haciz emrini aldım ve bekliyorum. Fakat uyarmam gereken bir konu burada yapılan paylaşım ve önerilerin kendilerinin de takip ettiği ihtimali ve buna karşın önlem alma yoluna gidebilecekleri yönünde olabilir.Dolayısıyla daha özel ve gizli şekilde bir fikir birliğinde bulunmak salğıklı olur diye düşünüyorum.

      Sil
  9. Merhaba, ben paramı geri alamasam bile, bunları kapsamlı dolandırıcılıktan aldırmak istiyorum. Fakat 30 a yakın kişi ile irtibat halinde olmama rağmen hiç kimse ortak hareket etmiyor. Siz belki hukuki deneyiminizi paylaşabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  10. Dolandirilanlar arasinda bende varim
    Kac defa kadikoydeki yerlerine gittim. Basbas bagirdim cagirdim.. kimsenin bisey yaptigi yok.. dava acilacaksa bende varim.

    YanıtlaSil
  11. Dolandırılan kimse çözüm adına bir şey yapamadı.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.