14 Eylül 2014 Pazar

Arılar


Arılar, rüzgâr ve diğer hayvanlarla birlikte, tozlaşmayı sağlayan etkenlerin başında gelir. Arıların azaldığı bir ortamda, meyve-sebze verim ve ürün kalitesi ciddi miktarda düşer.
Günümüzde arı nüfusu, böcek ilacı kullanımı, GDO'lar ve habitat kaybı nedeniyle tehdit altında. Sanayileşmiş batı ülkelerinde arı kolonileri 2006 yılından beri %50 oranında azaldı.

Peki Ne Yapmalı?
-Arıların en sevdiği bitkileri bahçe ve balkonunuza ekelim
-Arıların beslendiği doğal ortamları, çayırları koruyalım
-Bahçemizde böcek ilacı kullanmaktan vazgeçelim

Arılar Hangi Bitkileri Sever?

Arıların en sevdiği bitkiler lavanta, kekik, adaçayı, biberiye, yonca, karahindiba, bakla, acı bakla, hodan, nane, kabak çeşitleri, ayçiçeği, ıhlamur, iğde, kestane, erguvan, yalancı akasya... Arıların dikkatini en çok mavi, mor, eflatun, beyaz ve sarı cezbediyor.

1 yorum:

  1. En canavar hayvanlar. Yılda öldürdükleri insan sayısına göre sıralanmışlar.. Bir yılda, köpek balığı 10, kurt 10, fil 100, aslan 100, gergedan 500, timsah 1000 , tenya 2000, askarizisin yuvarlak solucan 2500, salyangoz 10 bin, suikast böceği 10 bin, tsetse sineği 10 bin, köpek 25 bin, yılan 50 bin, insanoğlu hayvanlar 475 bin, sivrisinekler ise 725 bin insan öldürmüş.

    MosquitoWeek, gatesnotes.com

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.