8 Ekim 2014 Çarşamba

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Tuzlu Su

Burun tıkanıklığı en çok karşılaşılan üst solunum yolu hastalığıdır. Uzun süre burun tıkanıklığı sinüzit, orta kulak iltihabı gibi başka hastalıklara zemin hazırlar.
Bu formül, yalnızca burun tıkanıklığına değil aynı zamanda boğaz hastalıklarına ve sinüzite de iyi geliyor. 
Tuz Solisyonu Malzemeleri:
* 1 çay kaşığı tuz,
* 1 su bardağı su,
* Damlalık.
Tuz Solüsyonu Hazırlanışı:
Hazırlamak için 1 çay bardağı kaynayıp soğutulmuş su içine, 1 çay kaşığı tuz koyun. Karıştırıp erittiğinizde doğal bir tuz çözeltisi elde etmiş olacaksınız. Basit üst solunum yolu enfeksiyonlarında burun tıkanıklığını açar. Gargara yapıldığında boğaz hastalıklarına çok iyi gelir. Sinüzit için bu karışımı burnunuza çekip genzinize kadar gittiğini hissedin. Sinüslerin içinden geçerken mikropları temizler. Bir damlalık ile burnunuza damlatın. Damlatırken burun deliğinin diğerini kapatın ve başınızı eğin daha etkili olur. Burun tıkanıklığını tamamen açar. Günlük hazırlanması daha faydalıdır. Kapaklı şişede gün boyu saklanabilir. Bakteri ve mantar bulaşmaması için kapalı olmalıdır. Serum fizyoloji ya da okyanus suyu diye satılan ürünler tuzlu sudur. Bunu evinizde yapabilirsiniz. Damlalıkları sık sık değiştirmeyi unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.