5 Ocak 2015 Pazartesi

Cilt Bakımı

Bir haftada yüz cildinizi bu mucize maske sayesinde gözle görülecek derecede güzelleştirebilirsiniz.
Evinde bulunan domates salçası ve limon. Yüzünüzü temizleyip bir tatlı kaşığı kalitesine güvendiğiniz bir marka salça ve 1 tatlı kaşığı limon suyu karıştırıp yüzünüze sürüp yarım saat bekletiyorsunuz ve ılık su ile yüzünüzü nazikçe yıkıyorsunuz. Bu maskeyi 10 gün boyunca sürekli yapın. Yüzünüzde ince bir karıncalanma hissedebilirsiniz telaşlanmayın bu normaldir. Yalnız yanma hissettiğiniz anda maskeyi yıkayın çünkü bazı insanların domatese karşı alerjisi olabilir.
Yaşlanma karşıtıdır. Siyah noktaları ve sivilceleri tamamen yok eder. Ciltteki hasarları iyileştirir. Lekelere karşı birebirdir. Eğer bu maskeyi sivilcelerden dolayı kullanacaksanız içine az bir miktar nişasta da katarsanız çok daha etkili olur.
1. Cildinizin ışıl ışıl ve pürüzsüz olmasını mı istiyorsunuz? 15 - 20 adet taze asma yaprağını iki bardak suyun içinde 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra bu suyun içine batırdığınız bir pamuk ile cildinizi silin.
2. Asma yapraklarını ezerek suyunu çıkarın ve pamuk yardımıyla yüzünüze sürüp 20 dakika bekleyin ve durulayın. Cildinizi bir tonikten daha iyi temizleyip dezenfekte ettiğini göreceksiniz.
3. Cildinizi anında canlandırmak istiyorsanız salatalığın suyunu ezerek veya katı meyve sıkacağından geçirerek çıkarın. Bu suyu buz kalıplarına koyarak dondurun. Ani bir canlandırmaya gerek duyduğunuzda bu buz kalıplarından birini cildinizde gezdirin. Bu cilt bakımıyla farkı 10 dakikada göreceksiniz.
1 şişe sodanın (maden suyu) içine 1 çay bardağı olmamış üzüm (koruk) suyunu sıkın. Karışımı spreyli bir şişeye koyarak buzdolabında saklayın. sabahları cildinize bu karışımı püskürterek yarım saat bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.
3-4 adet elmanın suyunu sıkarak buz kalıplarında dondurun ve iki günde bir bir tane buz kalıbını yüzünüzde gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.