31 Mart 2015 Salı

Güneş ve Ay Arasındaki Fark Nedir?

Güneş, her şeyin netleşip görülmesine, ışığı ve etkisiyle yaşamamıza neden olan çok önemli bir güçtür. Hayatla ilgili umudu en çok aldığımız yerdir.
Çünkü her yeni doğan gün ve güneşle birlikte olmasını istediğimiz hedeflere konsantre oluruz. Ve belki bugün olur diyerek bir sonraki gün doğusuna konsantre hayata bağlanırız. Güneş hepimizi aydınlatır, ısıtır ve enerji verir.

Ya Ay?

Ay ise güneşten çok farklıdır. Varlığını diğer her şeyin kendini karanlığa ve uykuya bırakmasıyla birlikte belirginleştirir. Evren, gökyüzü, hayat, ne kadar karanlık ve ne kadar sessizse, Ay kendisini o kadar net tüm çıplaklığıyla gösterir. O netliği ve çıplaklığı görebilmek için, tüm dünyanın uyuduğu ve dinlendiği noktada uyumamak gerekir.

Bazılarımız Ay'dan, bazılarımız Güneş'ten daha çok etkilenir ve yararlanırız. Bazılarımız her yeni doğan güneşle birlikte unutmamamız gereken şeyleri hatırlarız. Bizim dışımızda da çok büyük bir güç var ve her ne olursa olsun o güç evrenin, yaşamın devamını, her şeye rağmen sağlamaktadır. Bunu fark edince ne kadar başarılı, ne kadar güçlü, ne kadar güzel ya da varlıklı olsak da hiçbir şeyi kontrol edemediğimizi görürüz. Sonrasında da kendimizi hayata teslim eder, umutlarımıza sarılarak güzelliklerin güneş ışığı ve ısısıyla birlikte bize doğru gelmesini bekleriz.

Hiç zifir karanlık bir havada dışarı çıkıp gökyüzüne baktınız mı?

Tavsiye ederim.

Fark edeceğiniz şey;

Yaşamın durduğu ve donduğunu hissettiğiniz, yalnız bir sessizlikte…

Hiçbir şeyin görünemeyeceğini düşündüğünüz zifir karanlık bir gökyüzünde…

Bütün sessizliği ve karanlığı gölgede bırakacak ihtişamda ve asalette varlığını gösteren başka bir gücün varlığı olacaktır; ay.

Güneş herkesi, her şeyi, tüm evreni ısıtır, aydınlatır ve besler.

Ay ise, "Zifir karanlığa rağmen, hayatta parlayacak, ışık verecek hep bir şeyler olacaktır.", inancı ve sevgisiyle hayata bakanlar için, diğerlerinin uyuduğu ve kendini karanlığa teslim ettiği noktada olması gereken yerde, fark edilmek üzere bekler ve durur. Ve onu görmek isteyenler için de hep orada olacaktır.

Hayatınızda sizin kontrol edemeyeceğiniz hiddette büyük bir gücün var olduğunu unutmadan,

Bir şey yapmanıza gerek kalmadan, hayatınıza güneş gibi kendi ışığı ve sıcaklığıyla akarak gelenlerin varlığına olan inancınızla,

Zifir karanlık bir çaresizlikler ağının içinde dahi olsanız, Ay'ın varlığını benliğinize kazıyacağınız,

Işıltı ve sıcaklığın hayatınızdaki varlığını her daim sürdüreceği huzurlu bir hayat yaşamanızı dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.