4 Mayıs 2015 Pazartesi

Bağırsak Temizleme Kürü ve Kolon Temizliği Bitkisel Yolları

Sindirim sistemi vücuttan zehirli atıkların ve toksinlerin atılmasını sağlar.
Bağırsak sistemi ise vücudun elektrolit dengesini korumak için su ile gerekli sodyumu (tuz) emer. Bazen kalın bağırsaktaki kolon kısmında atıklar ve toksinler birikebilir ve bu da soğuk algınlığı, kabızlık, ishal, yorgunluk, baş ağrısı, alerji, hazımsızlık, eklem ağrıları, görme sorunları, stres yanı sıra hafıza kaybı da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. Kolon temizliği konusunda yeterinde dikkatli olunmadığında bu sorun karaciğer ve böbrek hastalıkları gibi ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Kolon temizliği için birkaç noktaya dikkat ederek sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olabilirsiniz.

1. Bol su tüketin

Su temel ihtiyaçtır. Vücut için hayati bir sıvı olan su sindirim sistemi için de oldukça önemlidir. Her gün en az 8 ila 10 bardak içerek bağırsakların temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Her gün bir bardak su ile güne başlayın. Mümkünse sıcak suyun içerisine birer çay kaşığı limon suyu ve bal ekleyin ve için. Bu vücudunuzda her sabah detoks etkisi yaratacaktır.

2. Elma tüketin

Her gün 3 ya da 4 bardak elma suyu içebilirsiniz. Elma bağırsak hareketlerini hızlandırarak toksinlerin atılmasına yardım eder. Tabi her gün sürekli elma suyu içemezsiniz fakat haftanın belirli günlerinde elma suyu diğer günlerinde ise 1 adet elma tüketebilirsiniz.

3. Kaya tuzu tüketin

Normal tuz kullanmak yerine kaa tuzu kullanmak her zaman için daha sağlıklı olacaktır. Yüksek tansiyon hastası olan ya da kalp rahatsızlığı geçirmiş kişilerin bu uygulamayı yapmadan önce doktorlarına danışması gerekebilir. Çünkü bu tip hastalıklarda tuz kullanımı özellikle sınırlı tutulmalıdır.

Uygulanışı:

Sabah 1 cezvede su kaynatın. İçerisine 1 yemek kaşığı deniz tuzu ekleyerek 1 dakika kadar kaynatmaya devam edin. 5 dakika kadar ılınmaya bıraktıktan sonra yavaş yavaş için. Tuz nedeniyle hafif bir mide bulantısı ya da baş ağrısı hissedebilirsiniz. Bu nedenle işlemi uyguladıktan sonra uzanabilirsiniz. Dilerseniz midenize masaj yaparak daha iyi hissedebilirsiniz.

Ayrıca gün içinde yemeklerinizde nitelikli tuz olmasına özen gösterin. Sofranızda da mümkünse kaya tuzu kullanın.

4. Triphala meyvesi ve Ayurvedik bitkisi

Triphala ve Ayurveda bağırsaklar için mucizevi bir bitkisel çözümdür. Aynı zamanda doğal müshil görevi görürler. İçerdikleri C vitamini, linoleik yağ ve fosfolipitler ile vücuttaki toksik maddelerin atılımını kolaylaştırırlar, bağırsakların hızlı çalışmasını sağlarlar. Triphala ve Ayurveda çok kolay ulaşılabilen bitkisel bir çözüm olmasa da bu bitkilere büyük aktarlardan ya da bazı yurt dışı internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. Bu iki bitkiyi toz haline getirerek 1 bardak su içerisinde karıştırıp her sabah aç karna içebilirsiniz.

5. Yüksek lifli meyve ve sebzeler tüketin

Yüksek lif kaynağı olan sebze ve meyveler de kolon ve bağırsak temizliğini sağlayan doğal yollar arasındadır. Özellikle lifli sebzeler dışkının yumuşak çıkmasına ve kabızlıktan korunmaya yardımcı olur. Bu şekilde bağırsakların tahriş olması da önlenir. Günün her öğününde lifli besinler tüketilmesi sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır. Özellikle yapraklı ve lifli sebzeler yani ıspanak, brokoli, bezelye, enginar gibi sebzeler doğal kolon temizliği için tüketilmelidir. Bunların dışında ahududu, elma, armut ve kuru erik gibi meyveler de tüketilebilir. Beslenme düzeninizde zaman zaman ufak değişiklikler yaparak sindirim sisteminizi rahatlatıcı besinler tüketebilirsiniz.

Bağırsak temizliği ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için temel kural bol su içmektir. Bunun yanında lifli besinler tüketerek ve birkaç bitkisel yöntemi kullanarak vücudunuzun daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak: İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.