25 Mayıs 2015 Pazartesi

Evinizde Pire Temizliği Nasıl Olmalı?

Pire dönemlerinde özellikle köpeğinizi gözlemleyin ve ökaliptüs şampuan uygulamasını tekrarlayın ancak şunu söylemekte yarar var ki eğer köpeğinizde pire problemi varsa, şampuanı uygularken evinizi de pirelerden kurtarmanız çok önemli. Bunun için ne mi yapmanız gerekiyor? Çok kolay aslında.


Pire ve pire yumurtaları halının tüyleri arasında çok uzun süre yaşayabilirler. Bunları yok etmek için kullanabileceğiniz en doğal yöntem karbonat ve tuzdur. Hem karbonat hem de tuz pireyi kurutup, öldürür. Kuru halınızın üzerine eşit oranda karbonat ve tuzu karıştırıp dökün. Halınız ıslak olursa karbonat beyaz leke bırakabilir. Bu karışımı bir gece boyunca halınızın üzerinde bırakın. Sabah elektrikli süpürge ile temizlediğinizde yumurtalar da karbonat ve tuz gibi temizlenecektir halınızdan.
Köpeğinizin yatağına da aynı karışımı sık sık uygulamanızda fayda var.

Bahçenizdeki pirelerin eve girmesini nasıl önleyeceksiniz?

Eğer köpeğinizde ve halınızda pire varsa büyük ihtimalle bahçenizde de pire vardır. Tekrar köpeğinizin üzerine atlayıp evinize girmesini engellemek için doğal bir caydırma yöntemi kullanabilirsiniz. Sulandırılmış limon suyu bu işi sizin için yapacaktır.

Limon suyunu hazırlamak için; tam bir limonu kabukları üzerinde olacak şekilde dilimleyin ve üzerine 300 ml kadar su ekleyerek bir gece bekleyin. Suyun içinden limonları alarak, suyu bir sprey şişenin içine doldurun. Köpeğinizin üzerine hafifçe spreyleyin. Arada yine de önlem için pire tarağı ile taramayı ihmal etmeyin.

Bahçenizdeki pirelerden nasıl kurtulacaksınız?
Sedir yağı karıştırılmış su ile bahçeyi spreyleyerek veya sedir granüllerini etrafa saçarak doğal bir yöntemle bahçenizden pireleri uzak tutabilirsiniz. Ancak sedirin etkisi çok çabuk geçtiğinden bu uygulamayı çok sık yapmanız gerekecektir. Bahçe malzemeleri satan yerlerde sedir granülleri bulabilirsiniz.

Son söz olarak, pire yumurtaları çatlamadan önce haftalarca, hatta aylarca yaşayabilir, dolayısı ile tüm bu işlemleri sık sık yapmanız gerekebilir. Bir de bu işlemler sadece köpekleriniz için geçerli. Kedilerin esansiyel yağlara hassaslıkları nedeni ile onlara ökaliptüs uygulayamıyorsunuz. O yüzden lütfen bu işlemi sadece köpeklerinizin üzerinde uygulayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.