16 Kasım 2015 Pazartesi

Çeri Domates

Domates böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür, vücutta biriken üre asidi ürat tuzlarını eriterek idrar yoluyla dışarı atar.
Ayrıca bol mineralleri ile kanı alkali hale koyar ve kanın durulmasını sağlar. Böylece domates damarları yumuşatır, damar sertliğini giderir, romatizma ve damla hastalıklarının iyileşmesine yardım eder. Vücutta biriken suyu boşaltır. Vucuttaki diğer damar rahatsızlıklarını tedavi eder. Üremeyi geçirmeye yarar. Safra ve böbrek taşlarını eritir ve yeniden oluşmasını engeller. Domates suyu ile beraber aynı miktarda kök-yaprak kereviz suyu ilave edip içilirse etkisi daha fazla olur.

Domates’in birleşimindeki asitler ve enzimleri ile mide ve bağırsaklardaki bezleri çalıştırarak hazmın kolay olmasına yarar. İştahsızlık çekenlere çok faydalıdır. Karbonhidrat (Nişastalı) içerikli yiyeceklerin kolay hazmını sağlar.
Kabuk ve çekirdekleriyle yenirse bağırsakları harekete geçirerek kabızlığı giderir ve kabızlıktan kaynaklanan hastalıklar önlenmiş olur.
Bay ve bayanlardaki yüz kırışıklığı olan bölgeye taze sıkılmış domates suyu sürülürse tazelik ve yüzünüze pembelik verir.
Sivrisinek’in zararlarını asgariye indirmek için, yatak odalarına domates bitkisinin dalları asılarak sivrisinek’i kimyasal içerikli ilaç yerine doğal yolla uzaklaştırılıyor.
Çamaşırlardaki mürekkep ve benzer lekeleri domates suyu ile ovalayarak çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.