30 Aralık 2015 Çarşamba

Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitki Kürleri

Şeker hastalığına tıbbi tedavinin yanında alternatif ve tamamlayıcı tedavi olarak şifalı bitkilerle çözüm bulmak mümkündür.
Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler istenilen ölçüde ve uygun şekilde yapılmalıdır. Bitkilerle yapılan tedavilerin yararlı olabilmesi için, tedavi şekillerinin en az 2-3 ay sürekli uygulanması gerekir.

Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler:

1. Okaliptus: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
2. Yulaf: Yemeklerden önce veya iki yemek arası, günde 3-4 bardak salep şeklinde, 1 bardak suya 1 kaşık yulaf unu katarak, orta ateşte pişirip içmelidir.
3. Mersin Yaprağı: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
4. Tunus Baklası (çemen): İki bardak suya 1 kaşık çemen konur ve orta ateşte pişirilerek sabah kahvaltısından önce içilir.
5. Karadut Yaprağı: 1 çay bardağı sıcak suya, 1 tatlı kaşığı hulasası konur. Yemeklerden önce içilir.
6. Ceviz Yaprağı: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
7. Zeytin Yaprağı: 30 gr. yaprak ince kıyılıp, 1 litre suya atılır, 2 dakika kaynatılıp, 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.
8. Ardıç Tohumu: 30 gr. ardıç, 1 litre suya atılır, 10 dakika kaynatılıp, 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden sonra 3-4 çay bardağı içilir.
 9. Böğürtlen
10. Adaçayı
11. At kuyruğu (kırkkilit otu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.