23 Mart 2016 Çarşamba

Cildinizde Mucizeler Olsun İstiyorsanız

Bir haftada yüz cildinizi bu mucize maske sayesinde gözle görülecek derecede güzelleştirebilirsiniz. Bunun için size ne dünya kadar bitki ne de tonlarca para lazım.
Sadece hepimizin evinde bulunan domates salçası ve limon. Yüzünüzü temizleyip bir tatlı kaşığı kalitesine güvendiğiniz bir marka salça ve 1 tatlı kaşığı limon suyu karıştırıp yüzünüze sürüp yarım saat bekletiyorsunuz ve ılık su ile yüzünüzü nazikçe yıkıyorsunuz. Bu maskeyi 10 gün boyunca sürekli yapın. Yüzünüzde ince bir karıncalanma hissedebilirsiniz telaşlanmayın bu normaldir. Yalnız yanma hissettiğiniz anda maskeyi yıkayın çünkü bazı insanların domatese karşı alerjisi olabilir.

Yaşlanma karşıtıdır. Siyah noktaları ve sivilceleri tamamen yok eder. Ciltteki hasarları iyileştirir. Lekelere karşı birebirdir. Eğer bu maskeyi sivilcelerden dolayı kullanacaksanız içine az bir miktar nişastada katarsanız çok daha etkili olur.

1- Cildinizin ışıl ışıl ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız; 15 - 20 adet taze asma yaprağını iki bardak suyun içinde 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra bu suyun içine batırdığınız bir pamuk ile cildinizi silin.

2- Asma yapraklarını ezerek suyunu çıkarın ve pamuk yardımıyla yüzünüze sürüp 20 dakika bekleyin ve durulayın. Cildinizi bir tonikten daha iyi temizleyip dezenfekte ettiğini göreceksiniz.

3- Cildinizi anında canlandırmak istiyorsanız salatalığı tavsiye ederiz. Salatalığın suyunu ezerek veya katı meyve sıkacağından geçirerek çıkarın. Bu suyu buz kalıplarına koyarak dondurun. Ani bir canlandırmaya gerek duyduğunuzda bu buz kalıplarından birini cildinizde gezdirin. Bu cilt bakımıyla farkı 10 dakikada göreceksiniz.

1 şişe sodanın (maden suyu) içine 1 çay bardağı olmamış üzüm (koruk) suyunu sıkın. Karışımı spreyli bir şişeye koyarak buzdolabında saklayın. sabahları cildinize bu karışımı püskürterek yarım saat bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

3-4 adet elmanın suyunu sıkarak buz kalıplarında dondurun ve iki günde bir bir tane buz kalıbını yüzünüzde gezdirin.

Cildiniz kuru ise
Akşamları yatmadan önce cildinize parmak uçlarınızla masaj yaparak susam yağı sürün ve yıkamadan yatın. Susam yağı cildi hem çok iyi nemlendirir hem de cildinizdeki sarkmaları önlemeye yardımcı olur.

Kırışıklıklar için maske
50 gr badem yağına 10 gr E vitamini katın. Daha sonra karışımı gözün etrafına yedirin. 5 dakika geçtikten sonra cildinizdeki sonra yağı peçeteye emdirin.

"Bahçe" soyma

Kırmızı kuş üzümü ve üzüm herhangi bir yarım bardak 1 bardak alın. Tülbentten geçirilerek zorlanma, havanda meyve ezmek. Bir pamuklu çubukla çıkan suyu yağ yüz. Soğuk su ile durulayın daha sonra, 10 dakika kurumaya bırakın.
"Multi" soyma

Bu maske için egzotik meyveler gerekir. Bir blender kullanarak eşit parçaya, mix ve eziyet muz, ananas ve kivi soyulmuş. Yüzünde ürün uygulayın, 15 dakika bekleyin ve durulayın.
"Limon" soyma

Zeytinyağı ve kuşburnu yağı 2 yemek kaşığı karıştırın. Kullanmadan önce hemen sıkılmış sıvı 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Biraz çıkan sıvı sıcak ve bir pamuk ile yüz için de geçerlidir. Bu maske uzun süre tutmak gerekmez. 5 dakika yeterlidir. Daha sonra soğuk su bileşimi durulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.