18 Mart 2016 Cuma

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Doğal Çözüm Tuzlu Su

Burun tıkanıklığı en çok karşılaşılan üst solunum yolu hastalığıdır. Hastalık diyoruz çünkü uzun süre burun tıkanıklığı sinüzit, orta kulak iltihabı gibi başka hastalıklara zemin hazırlar.
Burun tıkanıklığı için eczanelerde satılan burun damlaları ya da okyanus suyu adı altında satılan spreyler kullanırız. Bu damla ve spreyler yerine evde kendiniz hazırlayacağınız solüsyon ile kendi damlanızı kendiniz taze olarak yapıp kullanabilirsiniz. Hiçbir zararı ya da yan etkisi olmayacak bu formül, yalnızca burun tıkanıklığına değil aynı zamanda boğaz hastalıklarına ve sinüzite de iyi geliyor. Öncelikle solüsyonun hazırlanışını açıklayalım.

Tuz Solisyonu Malzemeleri:

* 1 çay bardağı,
* 1 su bardağı su,
* Damlalık.

Tuz Solüsyonu Hazırlanışı:

Şifalı tuzlu suyu hazırlamak için bir çay bardağı kaynayıp soğutulmuş su içine bir çay kaşığı tuz koyun. Karıştırıp erittiğinizde doğal bir tuz çözeltisi elde etmiş olacaksınız. Basit üst solunum yolu enfeksiyonlarında burun tıkanıklığını açar. Gargara yapıldığında boğaz hastalıklarına çok iyi gelir. Sinüzit için bu karışımı burnunuza çekip genzinize kadar gittiğini hissedin. Sinüslerin içinden geçerken mikropları temizler. Bir damlalık ile burnunuza damlatın. Damlatırken burun deliğinin diğerini kapatın ve başınızı eğin daha etkili olur. Burun tıkanıklığını tamamen açar. Günlük hazırlanması daha faydalıdır. Kapaklı şişede gün boyu saklanabilir. Bakteri ve mantar bulaşmaması için kapalı olmalıdır. Serum fizyoloji yada okyanus suyu diye satılan ürünler tuzlu sudur. Bunu evinizde yapabilirsiniz. Damlalıklarınızı sık değiştirin. Bu doğal formülün çok işe yaradığını ve fayda sağladığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.