20 Aralık 2009 Pazar

Hata Kodu: 0×000000C5


Bilgisayarınızda Hata Kodu: 0x000000C5 alıyorsanız eğer kendi bilgilerinizi yedekleyip, hardiskinizi formatlamalısınız. Bu hata kodu görüntüsü sebeiyle “ mavi ekran hatası “ olarak adlandırılır.

Bu hata kodu geçersiz bir hafızaya erişim yapılmaya çalışıldığını gösteriyor. Bilgisayarın bozulmadan önce herhangi bir firewall veya Antivirüs kurduysan sorununun sebebi o olabilir.



Bu Hata Neden Oluşur:
Bu sorun, Http.sys dosyasındaki bir kodlama hatası nedeniyle yığın bozulması oluşması yüzünden oluşur.
Bu sorun, aşağıdaki koşullar geçerliyse oluşur:

• TDI filtre sürücüleri bilgisayarınızda yüklüdür. TDI filtre sürücüleri, genelde virüsten koruma veya güvenlik duvarı programları tarafından yüklenir.
• Yüklü TDI filtre sürücüleri, TDI_SET_EVENT_HANDLER G/Ç isteği için STATUS_PENDING döndürerek çağrının eşzamanlı olmayan bir APC olarak işlenmesine neden olur.

TDI filtre sürücüsü TDI_SET_EVENT_HANDLER G/Ç isteğini farklı bir iş parçacığında eşzamanlı olmayan şekilde işlemeyi tamamladığında, Http.sys dosyasındaki bir kodlama hatası yığın bozulmasına neden olabilir. G/Ç isteği işlenirken, özgün iş parçacığı yığınının üzerine yazılır.
Bu da Dur(stop) hata iletisine neden olur.
Tam hata kodu budur:
0x000000C5: DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL

Not: Bu sorun, Windows XP'nin özgün olarak yayımlanan sürümünde veya Windows XP SP1 de oluşmaz.

Microsoft, Windows XP SP2'deki bu sorunu çözümlemek için, 887742 nolu güncelleştirmesini çıkararak sorunu çözümlemiş.

Bilgisayarın açılışında setup menüsüne giriniz, açılış sırasını A: olarak belirleyiniz ve kaydeti tıklayınız, disket sürücüye bir açılış disketi koyunuz. Disketin dos ortamını yüklemesini bekleyiniz ve c'ye geçip format c: yazınız.

Bios veya Ram'den kaynaklanan bir sorun olup olmadığını test etmek için de, harddiski baika bir bilgisayarda denemek gerekir.

Ufuk Serdengeçti

1 yorum:

  1. en iyiside ben burayada bi el atam yoksa millet formata koşar:)) eğer mavi ekran geliyorsa http://pclerin-bilgesi.tr.gg/Mavi-Ekran.htm bu yazıma göz atın

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.