6 Ocak 2010 Çarşamba

İlginç Ölümler

Doğan her fani, ölümü tadacak elbette ama ölümün bile ilginç şekilleri oluyor. Müslümanların geneli şehit olarak can vermek için dua eder.
Şehit olmak için de ne şekilde öldüğünü pek umursamaz. Ölümün insanı nerede ve ne zaman yakalayacağını bilmediğimizi vurgulamak isteyen Atalarımız bile "evini temiz tut gelen olur, kendini temiz tut ölüm olur" diyerek vurgulamışlardır.

Terörist saldırıları yüzünden yanından geçtiğiniz bir anda çöp tenekesinin patlama ihtimalinin çoğaldığı son yıllarda artık yatağımızda sessiz, sakin bir şekilde ölmek de hayal gibi görünüyor.

Benim için ilginç ölümler ise öldürmeye çalışırken kendisinin öldüğünü duyduğum olaylardır. Mesela Iraklı terörist Khay Rahnajet'in içinde bomba olan paketi postayla suikast adresine göndermeye çalışırken yeterli sayıda pul yapıştıramadığı için, paket postayı gönderenin adresine geri iade olur. Bu olayla gafil avlanan terörist unutarak kendi hazırladığı bombalı paketi açarak hayatını kaybeder. Kısacası ava giden avlanır, sözüne cuk oturmuş bir örnektir.

Ölümün kendisi yeterince ilginçken bir de ölüm şekillerinin ilginçliği ile acaba bizleri nasıl bir ölüm bekliyor diye düşünmeden edemiyorum.

Blue

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.