6 Ocak 2010 Çarşamba

Küresel Kriz

Bildiğimiz gibi dünya’da küresel kriz var. Bu kriz bazı insanları öyle bir etkiledi ki insanlar işlerinden çıkarıldı, zengin olanlar battı, bazı eşyaların, yiyeceklerin, giyeceklerin fiyatı arttı. Bazıları ise kriz var diye bazı eşyaların, yiyeceklerin, giyeceklerin fiyatını düşürdü.


Eşyaların, yiyeceklerin ve giyeceklerin fiyatını düşürenler biraz da olsa para kazanmak için düşürmüşlerdir. Fiyatlarını düşüren insanlar evinde oturan çocuklarına ve ailesine yemek götürebilmek için düşüyorlar. Bir de bu şeyleri yapmayanlar var. Hatta yapamayanlar var. Satacak hiçbir şeyi olmayan insanlar ise zavallı bir şekilde evlerinde oturuyorlar. Bazı insanlar ise umutsuz bir şekilde iş arıyorlar. Ama artık aramaktan vazgeçmek üzereler. Çünkü bu zalim dünya’dan bıkmışlardır.

Bazı insanların ise evi barkı yoktur. Bu zalim dünya’da kalmıştır. Küçük daha 3-4 aylık olan çocuklarını cami önüne bırakırlar. Nedenleri çocuklarını iyi bir ailenin bulup beslemesidir, çocuğun rahat etmesidir. Fakat şunu hiç düşünmezler çocuklarını bulan kişi evi barkı olan düzgün biri mi yoksa hırlı mı hırsız mı yoksa bir mafya mı? Ya çocuğunu bulan kişi mafyaysa çocuğuma zarar verdiyse demezler düşünmezler. Hadi düşünüyorlar diyelim o zaman neden çocuklarını bırakıyorlar? Mecbur oldukları için mi çocuğuna kendi baksın ya da bakamıyorsa çocuk esirgeme yurduna versinler. Çocuklarına zarar vermesinler onları daha da rahat ettirsinler.

Çocuklarınıza daha da önem verip onları üzmeyin, çocuklarımızın istediği şeyleri yerine getirelim ve ne olur çocuklarımızı daha da mutlu etmeye çalışalım.

Buket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.