11 Mayıs 2012 Cuma

Entelköy Efeköye Karşı


Dün gece izlediğim "Entelköy Efeköy'e Karşı" filminde bazı sahnelerde gülmekten resmen gözümden yaş aktı.
Gülerken sessiz gülüp bir sonraki espriyi kaçırmamak için kendimi o kadar sıkmışım ki film bittikten sonra aklıma geldikçe gülmeye devam ettim.


Filmde küfürlü sahneler çok ama insan bazen küfre bile gülebiliyor. Ekolojik dengenin nasıl bozulduğunu ve elimizdeki değerleri bilmeden nasıl harcadığımız mesajını veren film bence izlemeye değer.


Yönetmen: Yüksel Aksu Oyuncular: Şahin Irmak, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy Senaryo: Yüksel Aksu Yapımcı: Muharrem Gülmez Görüntü yönetmeni: Ercan Yılmaz Tür: Komedi, Türk Filmi Yapım yılı: 2011 Ülke: Türkiye Dağıtıcı: Tiglon


Filmin kısaca özeti ise şöyle; Şehir kirliliğinden uzaklaşıp doğal ortamda yaşamak isteyen bir grup kentli ekolojist, Ege’de bir komün köyü inşa ederler. Köy halkı, tarla, eski eşye, eşek ve evlerini yüksek fiyata aldıkları için aktivistleri büyük bir sevgiyle karşılar.


Her şey yolundadır ta ki bölgeye kurulması gündemde olan termik santral kararı onaylanana kadar. Termik santral ile birlikte eski köylüler ile köyün yeni sakinleri arasında ilginç ve komik bir süreç başlar. Karşılıklı eylemler yaşanır sonucunda ise termik santralin kurulması düşüncesi suya düşer.


Doğanın dengesinin bozulmaması için, yarınlara en büyük yatırım olan organik tarımın önemini vurgulaması açısından filmin verdiği mesajlar çok değerliydi.

09 Aralık 2011

Paraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.