11 Mayıs 2012 Cuma

İyi ki Doğdun Optimum


Yıllar ne çabuk geçiyor daha dün dokuz aylıktın ve dünyada gördüğüm en güzel bebeklerden biriydin. Biraz büyüyünce mandalinaya "mandika" dediğinde çok hoşuma gitmişti hatta gülmüştüm.
Yıllar geçse de üstünden ne zaman mandalina görsem arada "mandika" diyerek seni anıyorum. Güzelliğinden dolayı hiç tanımayan insanların bile yolda durdurup seni sevdiklerini de hiç unutmadım bir de buğulu bakan, dokunsam ağlayacakmış gibi görünen badem gözlerini...
Bu arada saçlarının güzelliğini ise sarımsağa borçlu olduğun geliyor aklıma ve bir kahkaha patlatıyorum aslında olay sırasında içim çok acımıştı. Yüzünde oluşan lekelerin hiç çıkmayacağını sanmıştım. Bilmeyenler için olayı kısaca anlatayım. Optimum'um süslü ablası ve süslü kuzeni nereden duymuşlarsa saçlarının gürleşmesi için sarımsak ve badem yağı karışımını saçlarına sürmüşler. O sırada Optimum uyanmış ve iki süslüyü o halde görünce ben de istiyorum diye çok ısrar etmiş. Sırf onu susturmak için elde kalan sarımsağı badem yağı olmadan saçına sürmüşler.

Bir süre bekledikten sonra saçlarını yıkadıklarında Optimum'um saç diplerinin ve alnının yandığını görünce ne yapacaklarını şaşırmışlar. O gün bugündür sarımsağı sadece yemeklerde kullanacaklarına söz vermişler. Seninle ilgili öyle çok anı var ki hafıza depomda daha nicelerini anlatabilirim ama hepsini doğum gününe sığdırmak haksızlık olur. Anlattıklarım çok eskide kalsa da sen benim gözümde hep o dokuz aylık halinle canlanıyorsun, söz bunu sen yaşlandığında tekrar söylerim. İyi ki varsın, iyi ki tanıdım seni, iyi ki doğdun Optimum. Doğum günün kutlu olsun. Tüm sevdiklerinle sana uzun ve kaliteli bir ömür dilerim.

11 Aralık 2011

Paraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.