19 Mayıs 2012 Cumartesi

Madde Bağımlısı Çocuk Sayısı

Madde bağımlısı çocukları bizler düşünmezsek eğer kimler düşünecek. Sürekli sayıları artıyorsa demek ki bir yerde bir eksiğimiz ya da bir yanlışımız vardır. Madde bağımlısı olmaya namzet çocuklarımızı bari bu illetten korumak için neler yapmamız gerektiğini ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilmemizde büyük faydalar vardır. Ceylan, geçen 10 yılda gençler arasında madde bağımlılığının çok ciddi artış gösterdiğini bildirdi.
Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Bülent Ceylan, geçen 10 yılda gençler arasında madde bağımlılığının çok ciddi artış gösterdiğini bildirdi.

Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Müdürlüğünce madde bağımlısı çocukların topluma kazandırılması için ''Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Aile ve Sağlıklı Toplum' projesi kapsamında çalışma başlattıklarını belirtti.

Proje kapsamında anne, baba, çocuk psikolojisine yönelik eğitimler vererek, madde bağımlısı çocukları topluma kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Ceylan, ''Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sahip çıkarak onları zararlı alışkanlıkların pençesine düşmeden; çalışan, üreten, ülkesine faydalı bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Çocukların maddeye başlamasında en büyük etkenin arkadaş çevresi ve özenti olduğuna işaret eden Ceylan, ''Çocukların maddeye yönelmesinin engellemesi ve bağımlı çocukların topluma kazandırılmasında en büyük görev ailelere düşmekte. Proje kapsamında ailelerimize eğitimler vererek, çocuklarıyla doğru iletişim kurabilmelerinin yollarını göstermeyi hedefliyoruz''

Çok geç olmadan bizlere ihtiyacı olan bu savunmasız çocuklara sahip çıkmalıyız. Eğer çocuklarımıza sahip çıkamazsak onları hangi tehlikelerin beklediğini her gün gazetelerden okuyoruz değil mi?

Fırat




1 yorum:

  1. Bir misafirliğe gitsem,
    Bana temiz yatak yapsalar;
    Her şeyi, adımı bile unutup
    Uyusam...

    Melih Cevdet ANDAY

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.