23 Haziran 2012 Cumartesi

Kabadayı Filmi

“Çiçek Abbas”, “Züğürt Ağa”, “Tosun Paşa”, “Banker Bilo”, “Davaro”, “Muhsin Bey”, “Eşkıya” ve “Gönül Yarası” filmlerinin de senaryosunu yazan Yavuz Turgul ile “Her Şey Çok Güzel Olacak” ve “İnşaat”ın yönetmeni Ömer Vargı imzasını taşıyan “Kabadayı” Filmini izledim ve hala tadı dimağımda kaldı.
Şener Şen'den yine hafızalara kazınacak bir film "Kabadayı", eskiden insanların yaptıkları her davranışın günümüzdeki korkunç değişimi gözler önüne seren bir film.
Filmin kısaca konusu ise;
Meşhur kabadayılardan Ali Osman yani Şener Şen, eski günlerine veda etmiştir. Eşini ve oğlunu kaybetmiştir. Beklenmedik bir anda yıllardır görmediği ve aşık olduğu kadının izini bulur ve bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır. Bu arada unutkanlık belasına yakalanmış olması hayatını altüst etmektedir.


Oğlunun peşine düşer, oğlu Murat ve sevgilisi Karaca, bir barda çalışırlar. Karaca’ya yıllardır âşık olan mafya üyesi Devran ise Karaca’yı geri alabilmek için her şeyi göze almıştır. Oğlu Murat babasını karşısında görünce pek sevinmez çünkü 12 yaşına kadar "Sürmeli" ismi ile tanınan kişiyi kendi babası sanarak büyümüştür. Sürmeli ise Murat ve Ali Osman için en güzel dosttur. Yıllarca Murat’a babalık yapmış, Ali Osman’dan hamile kalan kadının yanında en büyük destekçisi olmuştur. Aynı davranışın son örneğini Ali Osman için ölürken vermiştir. Herkes korkup kenara çekildiğinde tek yürekli çıkan kişi Sürmeli’dir.


Babası ile görüşmeye niyeti olmasa da hayat onu babasını aramak zorunda bırakmıştır. Başı derde girdiğinde babasını arar ve babası oğlu için her şeyi göze alır. Ali Osman’ın artık tek amacı oğlu Murat ve sevgilisi Karaca’yı canı pahasına korumaktır. Bu süreçte Ali Osman kendi arkadaşlarının ihanetine maruz kalır. Devran ise yetimhanede büyümüş ve o sıralarda tacize uğradığı için içinde büyük kin ile yaşama tutunmaya çalışan, hem polise hem de mafyaya hizmet veren genç ve yakışıklı bir adamdır. Devran'ın hayattaki tek amacı, büyük sevdası Karaca’dır ve yoluna çıkan herkesi canı pahasına yok etmeye hazırdır.



Kısacası sevgili etraf dostları film çok güzeldi ben beğendim sizlerin de beğenerek izleyeceğine inanıyorum. Gerçi filmin vizyona giriş tarihi 2007 ama benim güncelimde yer alıyor.

16 Haziran 2012
Paraf

3 yorum:

  1. Bazen;
    Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan,
    Güneş kucağındadır, bilemezsin.
    Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür,
    Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
    Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
    Uçar gider, koşsan da tutamazsın.

    William Shakespeare

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.