10 Temmuz 2012 Salı

Aile Tarif Defteri

Öyle yemek tarifleri var ki yapmayınca unutulup gidiyor ya da o yemek tarifini yapan kişiyi kaybettiğimizde onun bize kattığı lezzetleri bir daha yaşayamıyoruz. Bu değerlerimizi ve Türk Mutfağının zenginliğini evlerimizde bizden sonrakilere de bırakmak için aile tarif defteri oluşturma fikrine sahip oldum.

Okul ya da başka amaçla evden ayrılıp daha sonra gittiği yerden annesini arayarak yapmak istediği yemeğin tarifini soranların çok olduğunu görünce aile tarif defterinin olmasının anlamlı olacağını düşünüyorum. Malum bir elinde telefon varken diğer elinle malzemeleri toparlamak zor oluyor. Kendinden sonrakilere bırakılacak mirasların başında geleceğine inandığım aile defterini hazırlamaya başladım.

Evlenince annesinin yaptığı yemekleri arayan damatlar için büyük kolaylık sağlayacaktır. O eve gelecek olan gelin için de bulunmaz bir hazine değerinde olacaktır. Yaşayan değerlerimizi kaybetmeyelim.

12 Aralık 2010
Tal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.