24 Kasım 2012 Cumartesi

Aralık Ayı Değerler Eğitimi Adalet Konulu Çalışma Raporu

……… İlköğretim Okulu
Aralık Ayı Değerler Eğitimi “Adalet “ Konulu Çalışma Raporu
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 07/12/2010 tarihli ve 133694 sayılı yazısı gereğince, okulumuzca Değerler Eğitimi konu kapsamında Aralık ayı içerisinde “Adalet” temasını işleyerek, çalışmalarında bu konuya ağırlık vermiştir.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirici resim, şiir ve afişleme çalışmaları yapılmış, yapılan çalışmalar ayın teması başlığı adı altında okul panosunda sergilenmiştir.
Değerler Eğitimi
Eğitim, milletlerin kimliğinden, tarihinden, manevi değerlerinden ve bilimsel gelişmelerden bağımsız düşünülemez. Aynı zamanda bir ülkedeki eğitim, toplumun ihtiyaçlarını da göz ardı edemez. Günümüzde insana yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğu herkesçe kabul edilen bir gerçektir.

Günümüzde ülkeler, daha iyi bir eğitim sistemi oluşturma çabası ile kendi eğitim sistemlerini tartışıyor, ona büyük kaynak ayırıyor ve eğitimden çok şey bekliyor.
Eğitim sadece ülkenin kalkınmasında önemli rol oynamıyor, toplumun sahip olduğu değerleri geliştirmek ve aktarmak suretiyle aynı zamanda milletin varlığını devam ettirmesini sağlıyor. Bu fonksiyonunu değerler eğitimi ile gerçekleştiriyor.
……………….. İlköğretim Okulu olarak 20..–20.. Eğitim - öğretim yılı içerisinde değerler eğitimi adı altında her ay bir değer belirtilen tarihler aralığında farklı etkinliklerle işlenecektir. Amacımız geleceğimize yatırım olan değerli öğrencilerimize değer katabilmek, farklı ve özgün etkinliklerle erdem sahibi bireyler olmalarına katkıda bulunabilmektir. Her etkinlik belirlenen tarih aralığında öğretmenlerimizin rehberliğinde uygulanmaktadır.

1 yorum:

  1. Hayatta silgim hep kalemimden önce bitti.
    Çünkü kendi doğrularımı yazacağım yere,
    tuttum başkalarının yanlışlarını sildim.

    Oğuz Atay

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.