15 Kasım 2012 Perşembe

Pirzola ve Pilav

Bonfile nasıl pişirilir, tavada bonfile, pirzola nasıl marine edilir, grill tava nasıl kullanılır, bonfile ile biftek arasındaki fark nedir, tavada pirzola nasıl pişirilir, tavada biftek nasıl pişirilir, bonfile nasıl terbiye edilir, etin yumuşak olması için terbiye, tavada bonfile nasıl pişirilir, bonfile terbiyesi, bonfile nasıl marine edilir, tavada biftek terbiyesi nedir sorularına cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Pirzola ve Biftekleri tavada, grill’de, ızgarada veya fırında pişirebilirsiniz. Etiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur. Bifteğin, Pirzolanın kenarında şerit halinde yağ halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır. Bifteği veya Pirzolayı pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Tavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın. İnce et pişirirken kurur ve sertleşir, bu yüzden etimiz 1,5 cm’den daha kalın dilimlenmiş olmalıdır. (Bonfile, Fileto, Pirzola, Biftek ya da T-bone kalınlığı normalde 2.5 cm. olması uygundur.) Etimiz fazla kalınsa eğer bıçakla üzerine küçük yarıklar açınız. Bu çizikler etin daha kolay pişmesine yardımcı olur. Ayrıca et pişerken içine doğru kıvrılmaz.
Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. Bunun için; zeytinyağı, tuz ve biber ile etinizi bir süreliğine marine(terbiye) edebilirsiniz.

- Pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz; öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye getiriniz. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çeviriniz. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.
- Bonfile pişireceksiniz; geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır. Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da tavaya yerleştiriniz ve orta ateşte ters yüz ederek 7 - 10 dakika kadar pişiriniz. Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir.
- Fileto pişirecekseniz; filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pişiriniz. Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pişiriniz.
Not: Bunları pişirirken üstüne kekik, tuz, kırmızıbiber, arzunuza göre baharat kullanabilirsiniz.

Etimiz servise hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

1 yorum:

  1. Bazılarının, sadece normal olmak için ne büyük çaba sarf ettiğini kimse fark etmiyor.

    Albert Camus

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.