10 Şubat 2013 Pazar

Karbonat Mucizesi / Kanserin Düşmanı Karbonat

Şimdi okuyacaklarınız bilimsel bir çalışma değildir. Her olayın farklı bünyelerde farklı etkilerinin olabileceğini gözardı etmeyiniz. Siz yine de her zaman doktora danışınız.


Terminal safhada prostat kanseri teşhisi konmuş; kanseri kemiklere metastas yapmış ve doktorlar tarafından artık yapılacak bir şey yok diyerek gönderilmiş bir adamın, bakkaldan elli kuruşa aldığımız basit bir karbonatla çok kısa sürede nasıl kanseri yendiğini anlatan bir video izledim.

Karbonat (baking soda/sodyum bikarbonat) vücuttaki pH seviyesini yükseltmekte birebir. Bahsi geçen adam her gün düzenli olarak aç karnına içtiği bir bardak karbonatlı su ile pH seviyesini 8 seviyelerine çıkarıp kanseriyle vedalaşıyor.
Ben bunu kabızlık ve bağırsak hastalığı geçiren anneanneme uyguladım. Ona bakan teyzemin yorumu şu oldu: “Allah razı olsun her şey yoluna girdi de, bu sefer de tuvalete zor yetiştiriyoruz.” Olsun, ben küçükken, yanında gaz çıkardığım zaman bana “İyi insanın içinde kötü şey durmaz, yap yavrum yap!” diyen anneannemle şimdi rolleri değişmiş olduk.

Karbonatın Kullanımı:
Bir büyük bardağa iki tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır. Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılıp içilir. Eğer kanser, MS, diyabet hastasıysanız vücudu alkali hale getirmek için ilk hafta aç karnına yemeklerden bir saat önce bu uygulama iki kere tekrarlanır. Sonraki üç hafta sadece sabahları kahvaltıdan önce aç karnına içilerek devam edilir. Bir ay sonra gidip hastalığınızı kontrol ettirip iyi olup olmadığınızı görebilirsiniz. Eğer idrarınızdaki pH 7,36 ve üstüyse vücudunuz “alkali” haldedir, dilerseniz her gün suya bir çay kaşığı karbonat atıp kullanmaya devam edebilir ya da sadece ihtiyaç duyduğunuzda bunu uygulayabilirsiniz.

İdrarınızdaki pH seviyesini öğrenmek için dijital pH ölçerler satılıyor, onlardan bir tane alıp her gün tartıya çıkmak gibi idrarınızdaki pH seviyenize bakıp bedeninizin sağlık durumunu anlayabilirsiniz. Dijital pH ölçer yerine pH kâğıtları da kullanabilirsiniz. Bunu da internetten araştırıp öğrenebilirsiniz.
Karbonat alayım derken kabartma tozuyla karıştırmayınız.

2 yorum:

  1. 9 ŞEKLE DE GİREBİLEN İYİ BİR LİDERDİR

    Mükemmel bir lider tipinin olamayacağını söyleyen Mario Sikora, iş insanlarına farkındalık kazandırıyor.
    Mario Sikora bir enneagram uzmanı. Aynı zamanda “Awareness to Action: The Enneagram, Emotional Intelligence and Change/Hareketlerinizin Farkında Olmak: Enneagram, Duygusal Zeka ve Değişim” kitabının da yazarı. Türkiye’de enneagram konusunda danışmanlık veren Dokuz Nokta, Mario Sikora’yı birkaç günlüğüne Türkiye’ye davet etti. Dünyanın en büyük şirketlerine enneagram yöntemini kullanarak duygusal zeka konusunda eğitim veren Sikora, bir anlamda iş dünyasının yönünü bulmasına yardımcı oluyor. Bunu da 9 enneagram tipine göre insanların ne tür ana karakterlere sahip olduklarını saptayarak yapıyor. Sikora’dan danışmanlık alanlar ilk olarak nasıl tipte bir yönetici olduklarını anlıyor, yaptıkları işte güçlü ve zayıf yönlerinin farkına varıyor. Ardından da hangi durumda hangi karakter özelliklerini devreye sokmaları gerektiğini öğreniyorlar. Örneğin tip 1’de mükemmeliyetçiler, tip 2’de yardımseverler, tip 3’te başarı odaklılar, tip 4’te ise özgün liderler yer alıyor. Tip 5’in baskın özelliği ise araştırmacı olması. Tip 6 güven arayışıyla öne çıkarken tip 7 maceracı, tip 8 meydan okuyan ve son olarak tip 9 barışçı yönüyle kendini gösteriyor. Mükemmel bir lider tipinin olamayacağını söyleyen Sikora, önemli olanın gerektiği anda doğru özelliği kullanabilmek olduğunu belirtiyor. Enneagram sadece kişinin kendini tanımasını değil, aynı zamanda etrafındaki insanları da anlamasını sağlıyor. Sikora, “Enneagramın bir şirkette kullanılmasının değeri, çalışılan kişilerin davranışlarının anlaşılmasını sağlamasından kaynaklanıyor. Böylelikle onların davranışları artık bir anlam taşımaya başlar. Bu da onlarla olan ilişkiyi güçlendirir” diyor. Enneagram uzmanı Mario Sikora Capital’in sorularını yanıtladı:

    YanıtlaSil
  2. ENNEAGRAM MODELİ NEDİR?
    Enneagram, insanlara 9 ayrı kişilikte bakmayı sağlayan bir model. Aslında kişilikleri test eden, inceleyen birçok sistem var. Bu kişilik testleri sosyal ve maddi açıdan inceleyen sistemlerden oluşabiliyor. Enneagram da aslında bu sistemlere benziyor ama bu kişilikleri 9 ayrı şekilde inceliyor. Benim bakış açıma göre bu model 9 ayrı strateji de sunuyor. Her bir kişilik tipi dış dünya ile iletişimimizi sağlıyor. Örneğin bu kişiliklerin içinde güçlü, barışsever, mükemmeliyetçi gibi tipler var.


    9 TİPİN TEMEL ÖZELLİKLERİ
    Tip 1 mükemmeliyetçi, tip 2 yardım sever, tip 3 başarı odaklı, tip 4 özgün, tip 5 araştırmacı, tip 6 güven arayan, tip 7 maceracı, tip 8 meydan okuyan, tip 9 ise barışçı olarak adlandırılıyor. Bizler tüm bu özellikleri içimizde taşıyoruz. Hiçbir özellik, bir diğerinden daha üstün değil. Ancak ben bir özelliğe hakimken bazen bazı şeyleri kaçırabiliyorum. Diğer 8 ayrı tipten de faydalanmam gereken zamanlar olabilir. Örneğin ben tip 8’e uyan bir kişiyim. Ama bu, hayatım boyunca her zaman tip 8’e göre hareket ediyorum anlamına gelmiyor.
    ŞİRKETTE UYGULANIŞI ÖNEMLİ
    İnsanların farklı karakterleri ve davranışları ne kadar ve nasıl gerçekleştirdiğine bakıyoruz. Enneagramın bir şirkette kullanılmasının değeri, çalışılan kişilerin davranışlarını anlayabiliyor olmak. Örneğin bir kişi başarı odaklı olabilir. O kişiye ona göre davranmak gerekir. Yani bazı çalışanlara yapılan motivasyon çalışması bu kişiye uymayabilir. Bu kişiye, bir işi yaptırabilmek için daha fazla açıklama yapmak gerekir. Örneğin başka biri, tip 5’e uygundur. Bu kişi de çok fazla bilgi sahibi olmak ister. Ben bu şekilde iletişim kurabiliyorum. Aynı zamanda kendimle ilgili birçok şey de öğreniyorum.
    UYGULANABİLİR ENNEAGRAM
    Ben enneagramı ilk öğrendiğimde psikologlar tarafından eğitim veriliyordu. Ben iş dünyası ile bağdaştırdım. Bu, enneagram çok daha farklı bir perspektiften bakmamı sağladı. İş dünyasının bu kadar derin bir psikolojik bilgiyi edinmeye ve öğrenme sabrı yok. Bu nedenle ben enneagramı kolay anlaşılabilecek, daha kolay hatırlanabilen ve pratik uygulanabilen bir hale getirdim. Böylece tipler hakkında en önemli adımları anlayıp hatırlayıp uygulamaya sokulmasını sağladım. Tip 3, her zaman başarıya odaklanmış, motive olmuş kişidir. Bunu görsel anlamada da destekliyoruz. Tip 3 hakkındaki her detayı hatırlamayabiliriz. Ama gözde olan kişiyi düşününce hatırlanma olasılığı yükseliyor. Böylece kendini ona göre düzenleyebiliyor. Karakterler hakkındaki genel bilgiyi veriyorum ve hatırlamalarını sağlıyorum.
    Sosyal Girişimci Genç Liderler'den alıntı

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.