7 Mart 2014 Cuma

Yorgunluk ve Bitkinlik Hali

Yazın sıcak günlerinde kendinizi yorgun bitkin ve halsiz hissediyorsanız paniğe kapılmayın her şeyin bir çaresi var.

Enerji Veren Sağlık Kaynağı Yeşil Çay:
Yeşil çay, enerji verdiği gibi aynı zamanda sağlığımıza birçok yarar sağlayan, hastalıklarla savaşan antioksidan içeriyor. Eğer biraz tat katmak isterseniz agave nektarı veya doğal tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz.
Kuruyemişler Enerji Deposudur:
Kuruyemiş, içerdiği protein ve sağlıklı yağlar ile hem kendinizi tok hissetmenizi sağlıyor hem de gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi fazlasıyla veriyor. Ayrıca, yapılan son araştırmalara göre kuruyemiş içindeki bütün kaloriyi sindirmiyoruz yani aslında ceviz veya badem gibi kuruyemişler tükettiğimizde daha az kalori almış oluyoruz.
Enerji Veren Egzersiz Yoga:
Her tür egzersiz veya hareket, gücünüzü artırır. Öyleyse, yorgun ve durgun hissettiğinizde ev veya iş yeri koridorunda beş dakikalık bir yürüyüş yapmak size iyi gelecektir. Örneğin güneşi selamladığınız bir yoga hareketi kaslarınızı ve zihninizi uyandırarak güne zinde başlamanızı sağlayabilir.
Uyku Sizi Yeniler:
Geceleri en az 7,5 – 8 saat uyumak için vakit ayırmaya çalışmalısınız. Bunu yapmanın yolu kaliteli bir uyku sağlamaya çalışmaktır. Işıklarınızı mutlaka söndürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.